12 Ağustos 2016 Cuma

Ömür Gedik-Bebek Catz Club-Yılmaz Parlar

Ömüre Ömür Katan Şarkıcı

“Baby face” Bebek yüzlü sanatcımız, yetenek zengini, Tv Program Yapımcısı, gazeteci yazar, Ömür Gedik ile Bebek semtinde “Catz Club” Elit müzik klübünde sahne almadan önce kısa söyleşi gerçekleştirdik.
Yoğun tempo içinde televizyon ve yazarlık çalışmaları olmasına rağmen erken yaşlarda aldığı klasik piyano dersleri, müzik eğitimiyle birleştirdiği ses yeteneğini, geçmişden gelen tecrübesiyle son yıllarda keyif almasının yanı sıra, neden artan extra organizasyonlar, çeşitli müzik mekanlarında sahne alma, müzik çalışma hayatına ağırlık verdiği merak konusu, müzikden kazandıkları nereye ne amaçla gidiyor..

O yaşlanmaz hayata mutlu bakan, güler bebek yüze, yansıyan bebek masumiyetindeki bir yüreğin aynısına sahip olmanın ve içinde yatan soylu sorumluluk aşkı eyleme dönüştürmesi diğer merak etdiklerimizi unutdurdu. Hakkında yazmaya karar verdik.


Kısa ve anlamlı olan insanın dünyadaki öyküsünde, insanların çoğunluğu, kısa bir hayat için bütün evreni isterken, ihtiyac ve istekler arasında sağlıklı bir sağlama yapan pek az kimsede kendisinden geçerek diğeri için değer üretmek, kendini aşan anlayışla hayatını anlamlı kılan diğerine değer ve sorumlulukta saklı fedakarlıklarla mutlu olur.   


Kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi, sorumluluk duyması karekterin en önemli öğelerinden biridir. Küçük yaşta doğal olarak var olan çevre dolayısıyla insanın içinde yer eden sorumluluk duygusuyla kişi kendi üzerine düşen görevleri ve işlevleri zamanında ve istenilen şekilde istenilen biçimde yerine getirmek zorunluluğu vardır.

Genişleyen çevre ve yaşam koşulları içinde tercihlere göre aktif rol alan, bireysel sorumluluk sahibi kişi, bir işi zamanında yapabilmek için inisiyatifi ele alıp kendiliğinden harekete geçebilen başkası tarafından güdülmeyen insandır.

Gelecek nesillere daha iyi bir yaşam bırakmak adına çevreyi yaşlı, engelli ya da korunmaya ihtiyacı olan kişilere yardımcı olmak, sahip olduğu bilgi ve birikimi sadece kendisi için değil tüm toplum için kullanan insanlardan biri, Ömür Gedik.


Yaptığımız tüm söyleşi üzerinde yer alan, soylu bir yürekden eyleme dönüşen bireysel sosyal sorumlulukla müzik kazancına mana kazandırırak, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın vasıtası haline getirip sürekli sosyal hizmete dönüştürüyor.


Ömür Gedik, kültür, sanat, edebiyatı esas alan ve felsefe hususlarını da gözeterek, sosyal bağlarıyla güçlendirerek, bir gaye içinde sevgi ve merhamet üzerinde yükselen duygularıyla, yerdeki karıncadan, gökteki kuşa kadar bütün canlıları korumaya adamış kendini..


Bütün canlıların yaşayabileceği dingin ve dengeli bir dünya için hayatın tüm cephesini kuşatan medeniyet inşa etmeye çalışan sorumluluk üstlenen düzgün insanlarımızdan biri.

Evdeki hayvanlarla büyüyen, Çocuk yaşlarda başlayan doğa, sorumluluk duygusu, onu iyi ilişki kurma ve bağlılık gibi pek çok erdemli karekterler kazandırmış. Hayvan sevgisi, yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duygularını geliştirmiş.

Sadece kurduğu dernek değil pek çok sosyal sorumluluk projelerine maddi manevi destek vermektedir.

Yaptığı pop rock müziğiyle haftanın belirli gününde Bebek Catz Club’da müzikseverlerin karşısına çıkan Ömür Gedik, Portakal Orda Kal - Neden Yoksun, Dokun Bana-Aşk Var Ya - Paramparça -Bekle Bekle-Hey Onbeşli-Dilirga -Karşılaşma -İlişki Durumu Çelişkide-Aşk mı Dedin gibi söz ve müziği değişik sanatcılara ait olan ve düet yaptığı parçalardan oluşan repertuarıyla yine yıldızlaştı. 

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder