20 Haziran 2016 Pazartesi

 Opera’dan Pop’a
“Kimseye Anlatmıyorum”

2014 yılında Washington, Seattle Center’da Turkfest açılışında ve 2015 yılında Washington - Seattle Mercer Island Community Center'da Tacawa'nin düzenlediği Turfest Gala konserleri veren yaşamını sürdürdüğü Amerika’dan dönen opera sanatcısı Ahmet Serkan, opera-pop arası benzersiz inovatif bir müzik türüyle müzik dünyasına yeni bir soluk getiriyor.

Türkiye’de benzeri olmayan, müzik kariyerinde Opera’dan pop’a kadar bir çok müzik türünü kapsayan ses yeteneği ve sahne performansıyla çok rahat şarkıları icra eden sanatcıyı sözü ve müziği kendisine ait “Kimseye Anlatmıyorum” single çalışmasının tanıtım gecesinde ünlü sanatcı dostları kendisini yalnız bırakmadı. Başarılı Gala konserleri veren Ahmet Serkan bariton olarak gördüğü ilgiyle albümün tanıtımıda muhteşem bir ilgiyle  gerçekleşti.
Yıllardır canlı performanslarıyla kendisine büyük bir hayran kitlesi edinen Bariton kimliği ile 1996 yıldan beri Amerika ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede ve şehirde profesyonel olarak opera, pop ve caz konserleri veren Ahmet Serkan çok sayıda konser verdiği ve önemli festivallere katıldığı ülkelerde büyük beğeni kazandı.

Sessiz sedasız bir gidişin ardından yaşadıklarını anlattığı ve ilk göz ağrım dediği “Kimseye Anlatmıyorum” şarkısını ilk kez Cihangir White Mill Cafe Restaurant’da bir davet vererek yakın dostlarına icra etdi.

Sema Şimşek, Deniz Pulaş, Sibel Tan, Engin Koç, Aylin Arasıl, Zeliha Çal, Bilge Kara, Can Özsobay, Enis Bayraktar, Duygu Sarıgiloğlu, Noname Kujo, Burçin Dönmez, Nedim Dönmez gibi isimlerin başta olduğu, üst düzey yöneteci sanat ve elit dostları, gece boyunca Ahmet Serkan’ın şarkılarına eşlik ettiler.

Sahneyi paylaşan müzisyenlerle uyum içinde Ahmet Serkan’ın performansı inanılmaz güzellikde Cihangir semalarında ve gönüllerde yankılandı.
iTunes, Spotify, Amazon gibi 150’den fazla dijital platformda yerini alan şarkının prodüktörlüğü Hit Production’a, düzenlemesi ise Altuğ Akınsel’e ait.

Kendisiyle yaptığımız söyleşide “Şarkının sözleri, bir daha kendimi kimseye göstermeye gücüm olmadığı bir anda çıktı.” Şarkının sözlerini; “Kalabalığın içinde kimseyle konuşmak istemediğim ve bir daha birine asla güvenmeyeceğimi sandığım o anda yazdım. Şarkı, kendini kimseye göstermeye gücü olmayan anlar yaşayan insanların duygusuna tercüman olacak.”  Müzikle beraber Hedeflerini sorduğumda “Dünyaya, evrene gerek müzik gerek sergileyeceğim duruşla pozitif bir katkıda bulunmak ve sevgi yolunda yürümek, bazı önyargıların kalkmasını sağlamak olacak.” Şeklinde   cevap alıyorum.

Yıllar önce bir yaz akşamı, giden bir sevgilinin ardından yazılan en sevilen şarkıları ile yeniden hayat bulan “Kimseye Anlatmıyorum” albümde duygu ve müzikalite açısından 2016 yılının en beğenilen parçaların ilk sıralarında olacağı, Parçalarını, farklı kültürler arasında eserle taçlandıracağı, muhteşem sanatçının hayranları büyük ilgi göstereceği, Dijital satışların ön plana çıktığı son yıllarda kısa bir zaman diliminde istenilen satış rakamına ulaşmayı başaracağı, ilk üç albümden biri olma başarısını göstereceği muhakkak

“Kimseye Anlatmıyorum” single’ın  künyesi;

Söz&Müzik: Ahmet Serkan, Düzenleme: Altuğ Akınsel, Yapım Şirketi: Hit Production, Yapımcı: Altuğ Akınsel

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder