21 Mart 2014 Cuma

Marchio Ospitalita İtaliana sertifikası Ristorante İl Padrino’nun -Yılmaz Parlar


Restaurantımıza Dünya Ödülü

Bu yılın Dünya Marchio Ospitalitaİtaliana sertifikası Caddebostan’da bulunan Ristorante İl Padrino’nun

İtalya yemeklerini geliştirmek ve İtalyan yemek kültürünü değerlendirmek, İtalya konukseverliği standartlarına saygıyı garantileyen, dışülklerdeki İtalyan restaurantların görünümünü değerlendirmek, Dış ülkelerde bulunan İtalyan restaurantları ve İtalyan konukseverliği markası için Promosyon olanakları ve etkinlikleri yaratmak gibi amaçları olan İtalya devletinin her yıl yurt dışında faaliyet gösteren normlara uymak koşuluyla verdiği Marchio Ospitalita İtaliana sertifikası bu sene Türkiye’ye geldi.


İtalya Büyükelçisi Gıanpaolo SCARANTE ile İtalya Ticaret Odası Genel Sekreteri Fatih Ayçin İtalyan restaurantı İl Padrino’nun sahibi Erkan Öztamur’a ödülü takdim ettiler.


Restaurantların projeye başvurusu, İtalya ticaret odaların restaurantları tanıma ve değerlendirmesi, İtalya’daki Sertifika Komitesinin belirlenen restaurantları değerlendirmesi, Komite olumlu karar verirse Sertifika konseyi’nin ilgili restauranta Marchio Ospitalita İtaliana sertifikasının takdim edilmesi gibi Proje safhalarını ihtiva eden Adaylık için pek çok nitelik yerine getirilmesi gereken olmazsa olmazlardan. Tam İtalyan kültürünü ihtiva ettiği gibi hijyenik olması şartların başında gelmektedir.

UNIONCAMERE (Odalarbirliği) tarafından FIPE iş birliği ISNART desteği Ticaret Odası tarafından düzenlenen İtalya Sertifika komitesi tarafından değerlendirme adayların kabuluyle başlayan organizasyon uzun bir süreç almaktadır.


Dünyanın en başarılı restaurant ünvanını ve normları yerine getiren ilk defa Türk Restaurantı Kadıköy yakasıCaddebostan da 24 yıldır faaliyet gösteren Ristorante İl Padrino ödülün sahibi oldu.


19 Mart 2014 Çarşamba günü özel bir yemekte takdim edilen ödül törenine İtalya Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, İtalya İstanbul Konsoslosu Gianluca Alberini İtalya Ticaret odasıBaşkanı Giuseppe Alberto Moggi. İtalya Ticaret Odası Genel Sekreteri Fatih Ayçin Ticaret odasıi. Ankara İtalya Büyük Elçilik ve İstanbul İtalya konsolosluk mensupları iş adamlarıkatıldılar.

İtalya Büyükelçisi Gıanpaolo Scarante ‘’ Biz bu ödülü hak edene veriyoruz. Sinyor Öztamur, Ödülü hak eden Türkiyedeki İlk İtalyan Restaurantısahibidir. Bu ödülü almanın kriterleri İtalya da yetişmiş, yada eğitim görmüşahçı ve personellerinin olması. İtalyan peynirleri ve makarnaları ile Olmazsa olmazlarından İtalyan şarapları bulundurması ve İtalyan lezzetlerini yansıtmasıdır ‘’ dedi.


İtalyan restaurantı İl Padrino’nun sahibi Erkan Öztamur’la yaptığımız özel kısa söyleşide Öztamur “Uzun yıllar yurt dışında kaldım tüm tatların içinde beni cezbeden İtalya mutfağı oldu. 24 yıldır bu müessese hizmet veriyor. Kadromuz hep aynı. Babamda aşcı idi ve Aile fotograf köşesindeki resimlerini gösteriyor. Baş aşcı Ali Akardere ile yurt dışında uzun yıllar kalmışlar. Başaşcının kardeşi A.Kadir Akardere abisinin yeteneklerini sıralıyor. BaşaşcıAkardere’nin İtalya Ticaret odası Başkanı Giuseppe Alberto Moggi’ye birkaç dakika içinde hazırladığı alevli spesialiteyi hemen görüntülüyoruz.

Normlar gereği bulundurulan İtalya özel peynir İtalya marka Şarapların ve yemeklerin uygun fiyatları dikkatimizi çekiyor.





yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder