3 Temmuz 2013 Çarşamba

A.B.D. BAĞIMSIZLIK GÜNÜ-YILMAZ PARLAR HABERİ


A.B.D. BAĞIMSIZLIK GÜNÜNDE YİNE ATATÜRK

4.Temmuz A.B.D.'nin Bağımsız günü kutlaması kapsamında, İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Temmuz 2013 tarihinde düzenlenen etkinlik programında yer alan iki vecize John F. Kennedy “Gerçekleri, yabancı fikir ve felsefeleri ve rekabetci değerleri Amerikan Halkına göstermekten korkmayız. Halkının gerçekleri ve yanlışları açık bir ortamda ayırt etmesinden korkan bir ulus kendi halkından korkan bir ulusdur.”

Mustafa Kemal Atatürk “ Fikir cereyanları cebir ve şiddet ve kuvvetle reddedilemez. Bilakis takviye edilir. Buna karşı en müessir çare; gelen fikir cereyanına mukabil fikir cereyanı vermek, fikire fikirle mukabele etmekdir.”

4 Temmuz A.B.D. Bağımsızlık günü kutlamalarının verildiğiİstanbul Konsolosluğunun resepsiyonunda, Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone ile ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scott F. Kilner ve eşi Jan Kilner, ev sahipliğin sıcak samimi reveransıyla tüm konuklarıkarşıladılar.

ABD deniz piyadelerinin eşit fuleli adımlarla son derece uyumlu yürüyüşüyle başlayan bayrak töreninin sonrası iki Ülkenin ulusal marşları çalındı ve Tüm konuklarca yüksek sesle söylendi. 2010 Eylül'de İstanbul Başkonsolosu olarak göreve başlayan, özel ilgi alanları arasında Türk tarihide bulunan, 30 yıldır mensubu olduğu Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'nda, Kıdemli Müşavir ünvanına sahip bir kariyer diplomat olan Scott Frederic Kinler yaptığı konuşmasında "Bu, İstanbul'daki son bağımsızlık günü kutlamam. 41 yıl önce ilk ziyaretimi yaptığım günden itibaren tanıdığım ve sevdiğim bu şehirde, son 3 yıl benim için unutulmaz oldu. Bundan da önemlisi bu 3 yıl, çok inandığım Türk-Amerikan ortaklığında her zamankinden daha yakın ve yoğun geçen bir dönem oldu. Sizler, bu önemli süreçte her zaman bizlerle birlikte oldunuz. Bana, eşim Jan'a gösterdiğiniz candan destek ve kişisel sıcaklık için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu güzel anılarımız sonsuza kadar bizimle kalacak."dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone yaptığı Konuşmasında "Dostlarımız, iş ortaklarımız, resmi arkadaşlarımız siz Türkler de hukukun üstünlüğüne, özgürlüklerin korunmasına, eşitliğe ve refaha tüm Türk vatandaşlarının sahip olması için çaba gösteriyorsunuz. Amerikalılar ve Türkler, bütün demokratik ülkelerin güçlerinin öncelikle tüm halkta olduğuna inanıyor"şeklinde bağımsızlık gününde günün mana ve ehemiyetini anlatan, Amerikalıların özgürlüğü kutladığınıve özgürlük peşinde koştuğunu dile getirdi.



Resepsiyona, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Türk Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin veŞişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç Elçiler, İstanbul’daki yabancı konsolosluklar, İş adamları STK Başkanları temsilciler çok sayıda elit misafir katıldı. Göze çarpan firmalardan; organik olarak büyüyen Pegasus Hava Yolları, koltuk sayısınıartırırken, Dış hatlarda direk uçuş ağınıda aynı düzeyde büyütmekte olup, Resepsiyonda Pegasus Hava Yoları Yönetiminden Berrak Kutsoy, Ceyda Keçeli tüm konsolosluklarla yaptıkları sohbette direk uçuş müjdelerini verdiler.

Caz konserini dinleyen konuklar gece geç saatlere kadar birbirleriyle sohbet ettiler.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder