10 Temmuz 2013 Çarşamba

Villa Fe Butik Otelde Atla tedavi (Hippotheraphy)-At-Destekli Terapi" Yılmaz Parlar



YÖNETİCİLİĞİ ATLARDAN ÖĞRENECEĞİZ

Villa Fe Butik Otelde

Atla Gelişelim Seminerleri

Atla tedavi (Hippotheraphy), "At-Destekli Faaliyet" ve "At-Destekli Terapi".

İstanbul Çatalca’ya bağlı Elbasan köyünde, Akdeniz mimarisinin özelliklerini taşıyan antikacılardan koleksiyonerlerden toplanmış mobilya, aksesuar, duvar süslemeleri ve biblolarıyla muhteşem dekorlu butik otelde at destekli program eğitmeni İlginay Göbet Göksel “Atla Gelişelim” terapilerine başladı.





9 Temmuz 2013 tarihli basına tanıtım eğitim programı sonrası, Basın mensuplarına Otelin yöneticisi Fatma sevinç Top’a ait “Kızım” isimli saf kan yarışlar kazanmış atla uygulama yaptırıldı. Geri dönüş algılamalar alınarak hayata bakış test edidi.

İnsan elinin değdiği doğa güzellikleri kadar, insan eli değmemiş son derece doğal doğa içinde bulunan, Ferhan Kolverdi’nin sahibi olduğu yöneticiliğini Fatma sevinç Top’un yaptığı ev rahatlığını aratmayan Villa FE’de verilen eğitim lansmanında İlginay Göbet Göksel önce insan ve atlar arasındaki duygusal sezgisel algılamaların genel bilgisini verdi.

İnsanların 10 metre genişlik 10 metre derinlik ve 10 metrede yükseklik toplam 1000 metreküp kapalı bir alanda birisini fark etme özelliğe sahipken Atlarda bu rakam 15 milyon metreküp kadar. Ve bu alanda atların duygusal röntgen çekebildiğini,



İnsanların sol beyinle hayata başladıklarını iletişimde söz % 7 beden dili % 20 vurgu tonu % 93 olduğunu atlarda ise iletişimin % 93 olduğunun ön bilgilerini verdi.

Verdiği eğitimin özelliğini ve amacını; Tedavi binicilik normal ve engelli insanlar için fiziksel, duygusal, sosyal, bilimsel, davranışsal ve eğitim becerilerini geliştirmek hedeflere ulaşmak için at ve at destekli faaliyetlerin kullanılması şeklinde özetledi.


Fiziksel kadar Psikolojik olarak Hayvan sevgisi, ilişkisi, Korkunun ve endişenin yerini güven ve saygıya bırakması rahatlama, mutlu olma eğlenme yaşam sevinci zihinsel olarak, beş duyunun harekete geçmesi, motivasyonu artırma ve öğrenim kolaylığı,

sosyolojik olarak genellikle iletişim kurmak, duygusal sorunları çözme dikkat eksikliği giderme gibi şaşırtıcı sonuçlar elde edilebilir faydaları sıraladı.

Atla gelişim Atla tedavi (Hippotheraphy), sadece atların çevresinde olmak kanıtlanmış bulgularla bizim beyin kalıplarını değiştirir. Atlar onunla var kişiye bir ayna olarak tepki verir. At enerjinizi okuyor. Şeklinde “Atla Gelişelim” terapilerinin önemini vurguladı.


İlginay Göbet Göksel “Biz hep sol beyinle hareket ettik. Analiz ettik. Karar verdik. İş yerlerinde evimizde hep bizi domine eden düşünen bir beyin var. İş yerinde birbirimizi kelimelerle yönetiyoruz. Liderler, yöneticiler ultimatom veriyor ve altdaki kadro onu gerçekleştiriyor. Alışmışlar bu sisteme. Ama şöyle bir gerçek var.. İnsan yönetimini ancak sezgisel iletişim gerçekleştir. Sezgilerinle iletişime geçmeden ne yazık ki yönetemez ekibini. Üst düzey yöneticilerinden ego problemleri son derece çok şiddetli yüksek olanlar geldikleri zaman uygulamalar çok daha enteresan bir şekilde gerçekleşiyor. At bire bir karşı tarafta gerçek ne görüyorsa onu gösteriyor. Ata ne yaptırmak istiyorsa at yapmıyor, hırlanıyor sinirleniyor. Sezgisel iletişime geçmiyor hala kelimelere asılı kalıyor. At Düşünen beyin iletişimini reddediyor. İçten olmayan otantik olmayanı yapmıyor. Böyle bir gerçek var.”

3 adım metodu ile Duygu ve davranış arasında farkları Duyguları anlamak,karar-aksiyon ve normal hayatına dönmeyi atların sezgisel üstünlüğü örnekliyerek

“Karnı tok yırtıcı bir Jaguar hayvanın gelmesi atı ürkütmüyor, at jaguarın zarar vermiyeceğini anlıyor, ot yemesine devam ederek normal hayatına geri dönüyor. Ön yargılı değil o anlık yapması gerekeni yapıyor. Atlar, ihtiyaca göre tecrübelerine inandıkların at peşinden giderler Atların önde 15 derece ve kuyrukta15 derece görüş kaybı var. 360 derece görüşten atlar 330 derece görüş açısına sahipler, Bu bakış açısından hayatı okumamız odaklanmamız gerekiyor.”

Bu tür örneklerle Atlardan alınan enerji öğretilerle terapisini özetledi. Ve uygulamalara geçti. .



Bu güzel değerli seminerin mekanıda ayrı bir güzellikte. Otel ilgililerinden aldığımız bilgilere göre öncelikle otel ev olarak inşaedilmiş. Sonradan otel olarak turizm hizmetine girmiş. Son derece zarif mimari çizgiyi içini dolduran kullanım ve süs eşyaların inceliği izliyor. Adeta müze gibi. Sizi yormadan uzun müddet önünde incelemeye başlıyorsunuz. Seyrine doyamıyorsunuz. Bahçe yeşil tonlarıyla sizi kucaklıyor. Bu terapinin sanki bir parçası. 2 süit daire ile birlikte 11 avlu odası ile toplam yaklaşık 30 kişiye kadar misafir ağırlıyabiliyor.

"At-Destekli Terapi".Kişisel olarak, terapi alınabildiği gibi,,birkaç kişilik gruplara veya Kurumsal ekiplere de açık.

yilmazparlar@yahoo.com














.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder