12 Aralık 2012 Çarşamba

3. İTALYAN SİNEMASIYLA BULUŞMA HIZ KESMEDEN DEVAM-YILMAZ PARLAR



3. İTALYAN SİNEMASIYLA BULUŞMA
HIZ KESMEDEN DEVAM


9-15 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul 20123. İtalyan Sinemasıyla Buluşma” program ve festival, İtalyan Kültür Merkezinde 10 Aralık tarihinde basına tanıtıldı.
Festival  açılış filmi ‘E’ Stato il Figlio / Oğlu Yaptı” 9 aralık 2012 de İtalya   Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante ve İtalya İstanbul Konsoslosu Gianluca Alberini’nin de bulunduğu Türk ve İtalyan sinema izleyicisi ile buluştu.
Etkinliğin tanıtımı, 10 Aralık 2012 Pazartesi günü İstanbul İtalyan Kültür Merkezinde , basın toplantısı düzenlenerek, Uluslararası ve Türk medya mensuplarının katılımıyla Gerçekleştirildi.

Basın Toplantısı’na, İtalya Ankara Başkonsolosu Gianpaolo Scarante, İstanbul Konsolosu Gianluca Alberini, Oğlu Yaptı filminin başrol oyuncularından Giselda Volodi ve Pinokyo isimli animasyon filminin yönetmeni Enzo D’Alò ve yapımcısı Maricla Affatato yer aldılar. 

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi  ve İtalya’nın en önemli sinema kuruluşu Cinecitta’ Luce tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘L’Apuntamento Con Il Cinema Italiano’ – ‘İtalyan Sineması ile Buluşma’; İtalyan Kültür Merkezi  ‘Teatro Casa d’Italia’’da gerçekleşecek.



Sinema eleştirmeni Gianni Canova tarafından seçilen ve önemli uluslararası festivallerden (Venedik, Tokyo, Montréal, Londra, Villerupt, Rio de Janeiro, Toronto, Grenoble, Annecy, New York, Busan, Locarno) ödüllerle dönen  en yeni yedi İtalyan yapımı filmlerin yer aldığı ilgililerce bilgi verildi. 

Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante sinemaya sanata ekonomiye verdikleri değer kadar eş değerde etkinliklerine ve çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizerken İtalya sinemasının önemini vurguladı.
Oğlu Yaptı filminin başrol oyuncularından Giselda Volodi filmin oluşumunun yer seçiminin hakkında konuşmaların özetiyle birlikte plastikten uzak yeni gerçek yüzleri sinemayla buluşturduklarını söyledi.
Pinokyo isimli animasyon filminin yönetmeni Enzo D’Alò ve yapımcısı Maricla Affatato animasyon filmlerin İtalya’da çok az örneği olduğunu 4 yıl kadar bir süre belgeler toplayarak ve Pinokyo karakterini günümüze uyarlıyarak ve şiddetden uzak ders verici öğretici eğitici özelliklerle sinema seyircisini buluşturduklarını ve prömiyerin İstanbul’da gerçekleşmesine memnun olduklarını ifade ettiler.

yilmazparlar@yahoo.com







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder