7 Aralık 2012 Cuma

Dört mevsim doğanın tüm güzelliklerini yaşamak için Kastamonu- Daday’a gitmelisiniz-Yılmaz Parlar


Dört mevsim doğanın tüm güzelliklerini yaşamak için Kastamonu- Daday’a gitmelisiniz


Kastamonu ili; florası, faunası, çok sayıda endemik bitki türü, kanyon, mağara, şelale ve yaylaları ile 4 mevsim doğanın tüm renklerini ve dokusunu yaşayabileceğiniz dünyanın sayılı eko-turizm cennetlerinden birisidir. Daday ilçesi, Türkiye’nin ikinci Sanatoryumuna ev sahipliği yapmış, tedavi edici özellikteki oksijeni üreten ormanları ile doğal bir sağlık merkezidir. Uçsuz bucaksız bin bir ton yeşilin, sarının, turuncunun, mavinin tek karede olduğu Kastamonu Daday’da İksir Resort Town Tatil & Yaşam Kasabası’nda ise, Cennet’ten bir köşe olarak ‘Yaşam İksiri’ sunulmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Hannover Messe International İstanbul ve İzmir Fuarcılık A.Ş (İZFAŞ) ortaklığıyla düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı, bu yıl 6-9 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor. Fuarın partner şehri olan Kastamonu ili, 4.salonda Kastamonu Valiliği standı içerisinde tanıtılıyor. İksir Resort Town’un aralarında, bulunduğu sektör temsilcileri yer alıyor.

Cennet’ten bir kö
şe Daday’da, ‘Yaşam İksiri’ sunuluyor

Flora faunası, çok sayıda endemik bitki türü, kanyon, mağara, şelale, yayla gibi eşsiz doğal ortamı bünyesinde toplayan ve %70’in üzerinde ormanlık alana sahip olan Kastamonu ili; 4 mevsim doğanın tüm renklerini, dokusunu ve güzelliklerini yaşayabileceğiniz dünyanın sayılı eko-turizm cennetlerinden birisidir. Daday doğal güzelliklerinin yanı sıra, sahip olduğu tarihi konaklar, kaya mezarları, çivi kullanılmadan kündekari tekniğiyle yapılan Türkiye’nin sayılı camilerinden olan Mahmutbey Camiisi, türbeler ve müzeleri ile Hititlerden günümüze uzanan 7 bin yıllık tarihi ile tarih ve kültür hazinesine sahiptir.

Uçsuz bucaksız bin bir ton yeşilin, sarının, turuncunun, mavinin tek karede olduğu, doğal ve tarihi değerleriyle büyüleyen Kastamonu Daday ilçesinde, doğallığı ve konforu birleştiren İksir Resort Town Tatil & Yaşam Kasabası’nda, Cennet’ten bir köşe olarak ‘Yaşam İksiri’ sunuluyor.

Bol oksijeniyle ciğerlerinizi, görselliğiyle ufkunuzu, 50’nin üzerinde aktivitesiyle yaşamınızı renklendiren İksir Resort Town, 5 duyuya hitap ediyor, yetmiyor; bedeninizi ve ruhunuzu da besliyor.

Aktivite dolu bir yaşam kasabası kurduklarını anlatan İksir Resort Town Tatil & Yaşam Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, “Doğa ve insana saygı felsefesinden yola çıkarak, ‘Yaşam iksiri’ formülünü hazırladık. Doğa, tarih, kültür, spor, hobi, yerel yaşam, doğal beslenme ve 365 günün gizemini yorumlayarak, çok alternatifli yeni tatil anlayışını hayata geçirdik” diyor. Burada ailelerin birkaç nesil bir arada , her yaşın kendisi için çok şey bulacağı ,beraber tatillerin en keyifle yaşanacağı olanakların sunulduğu geniş yaşam alanlarına sahip bir tatil olanakları hazırladıklarını ifade ediyor.

50’nin üzerinde aktivite hayata renk katıyor

“Her gün yeniden doğmak” sloganını benimseyen İksir Resort Town’da, aralarında Kapalı ve açık manejde binicilik eğitimi; doğada atlı safari; dağ bisikletleri ile çevre turları; ATV ile gezi; dünyanın en büyük kanyonlarından olan Valla Kanyonu ve diğer doğal güzelliklere rehberli turlar, Off road; Fayton turları; Trekking; Kano; Soğucaovada yaban hayat gözlemciliği; Kışın hediklerle doğa yürüyüşleri; Snow tube ile kar eğlencesinin bulunduğu 50’nin üzerinde aktivite yapılıyor ve hayata renk katıyor.

Günlük hayatta gerçekleşemeyen özlemler, yaşanabiliyor

Günlük hayatta gerçekleşemeyen özlemlerin yaşandığını ifade eden İksir Resort Town Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, şunları söyledi:

“Doğal yaşam ve doğal beslenme, İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda konforla bütünleşerek sunuluyor. Gittikçe daralan kent yaşam alanları, stresli iş ve günlük yaşam, doğaldan uzak beslenme gibi birçok neden; gelecek yıllarda insanların daha çok doğayla iç içe olma, bol oksijenle sağlık kazanma, doğal olan ürünle beslenme, hobilerini sevdikleriyle paylaşarak tatil yapabilme isteklerini artırmaktadır. Domates toplamayı ilk defa bahçemizde deneyimleyen çocukların sevinci, atlarla safariden dönerken ormandan topladığı mantarları da yanında getiren misafirin gözlerinden okunan heyecanı, bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

 
Kutu, kutu,

--Daday’da, kısa mesafede gezilip- görülecek yerler


*Daday Kasaba köyü Mahmutbey camii

*Yumurtac
ı Göleti – Ceviztepe arası bisiklet turu 7 kilometre

*Taşçılar Göleti – Yumurtacı Göleti arası bisiklet turu 15 kilometre

*İksir- Kös Deresi arası trekking 3,5 kilometre

*İksir-Göktepe arası ATV, At safari, trekking 7 kilometre

*İksir-Ballıdağ arası trekking 18 kilometre

*İksir-Yumurtacı Göleti trekking 3,5 kilometre, Gölette Göçmen Kuş Gözlemi ve Barbekü

*Soğucaova tesisleri- Ballıdağ Kule arası trekking 9 kilometre

*Elveren Yaylası çeşitli mantar türleri ve kırmızı karıncaların bulunduğu yayladır.

*Karaca ören, 30 kilometre, Balıyla meşhur olan bu köy, ahşap konaklara sahiptir.

Kutu, kutu,
--Daday’dan yapmadan dönme!

********İksir Binicilik Merkezinde;

*temel biniş eğitimleri ve engel atlama

*kışın atlı kızak

*doğada atlı safari

*nostaljik fayton turları

********Yumurtacı Göletinde

*Barbekü

*Olta Bal
ıkçılığı

********Elveren Yaylası ve Ballıdağ mevkinde;

*Mevsimine göre, mantar gözlemciliği ve toplayıcılığı

*********Soğucaova Kış Sporları ve Yayla Turizm Merkezi

*Hediklerle Doğa Yürüyüşü

*Doğal hayatı gözlem safarisi

* kızak, snow tube

 

--Almadan Dönme!

*Daday Tereya
ğı

*Çam Reçeli

*Ya
ş Tarhana

*Üryani erik kurusu

*Selalmaz Bezinden, dokuma tezgah
ında yapılmış Masa Örtüleri

*Şimşir Kaşık

*Örme Sepet

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder