22 Haziran 2012 Cuma

BORUSAN SANATA YENİ BOYUT KAZANDIRDI-YILMAZ PARLAR




BORUSAN’IN ÇEVREYE DUYARLI MESAJLARI
SANATA YENİ BOYUT KAZANDIRDI

Hurdalıklar birer sanat mekanı alanına dönüşür mü ? Açık hava müzesi olabilir mi?
İşte Borusan zihinlerimize ilham vererek, ufkumuzu ışıklandırırken yaptığı çevresel sanat aşısı bir düşünceye öncülük etti. Sanata ve Çevreye olan duyarlılıklarıyla, toplumsal sorumluluk projeleriyle birbirinden güzellikte değerli etkinliklere imza atan Holdinglerimiz aynı zamanda kullanılmayan alanları sanat mekanlarına nasıl çevrilire örnek olmaktalar, vizyonlarımızı açmaktalar.

Borusan Holding toplumsal sorumluluk bilincini yaşadığımız dünyaya çevresel saygısıyla yaptığı çağrı ile bilinçaltı duyarlığı harekete geçirerek, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesiyle birlikte “Sanata Dönüşüm” projesi  hayat buldu.
Mesajı alan gençlerlerimiz tarafından yapılan son derece birbirinden güzellikteki eserler “Atık Metal heykel  sergisini” gerçekleştirdi.

Borusan Holding, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile gerçekleştirdiği   'Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel yarışmasına ilgi gösteren üniversitelerden yüzden fazla eser katıldı.

Yirmibeş civarında  eser, 20 Haziran 2012 tarihinde  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire KSM Tekkubbe Salonu’nda sergilendi. 30 Haziran 2012 tarihine kadar sanatseverler izleyebilecekler.


Yarışmada Nergiz Yeşil “Dönüşüm” eseriyle birinci olurken ikinci Aycan Güler “Rüzgar” isimli eseriyle çok ilgi topladı. Ekonomi alanında engin bilgileriyle yaptığı ve çok kimsenin izlediği TV programlarıyla herkesin takdirini kazanan, sanata ilgisi ve sanatseverliği yanı sıra çevreye duyarlığıyla tanınan  Meliha Okur bu sergiye de icabet etti. Programlarının hayranı Aycan Güler’in eserini de beğenerek fotoğraf karesinde görüntülendiler. 

Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı Canan Ercan Çelik ,İletişim Müdürü Şule Yücebıyık, ve birinci olan Nergiz Güler ile yatığımız söyleşide özet olarak   “Topluma katkı, çağdaş sanata katkı, çevreye saygı homojenlik içinde bir potada ismi gibi bu sanata dönüşüm gösterdi. Borusan, bugünkü ihtiyaçların gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olanakların yok edilmeden karşılanması gerektiğine inanıyor. Bu doğrultuda sürdürülebilirlik hem Borusan, hem de Türkiye için önemli bir kavram olarak öne çıkıyor. Bu düşünceyle, Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel Yarışması’nı gerçekleştirerek, konuya sanatın diliyle dikkat çekmek istedik” dediler.

 Mimar Sinan Üniversitesin öğrencisi, pek çok sergiye katılan  Nergiz Güler’in yaptığı eseri yorumlamasını istedik  “Oluklu mukavvayla olusturdugum diger islerime paralel olarak sectigim endustriyel bir malzeme olan minimum hacimli kepengin altin orana sahip naturulus deniz canlisina gonderme yaparak, dunyada spesifik bir noktaya gonderme yapmaksizin, olusturulan mekan algisi seklinde yorumlanabilir. Doga ve endustri catismasi ele alinir. Sürdürülebilirlik, Alt başlıkta değiştirilebilirlik,dönüştürme ,dönüşüm gibi güncel sorunsalların sanat nesnesi oluşumunda etkin rol oynamaktadır. Heykelimde endüstriyel malzeme ile doğa imgesine ulaşma, inorganikten organik yapı örgüsü -mekanlaştırma-ilizyonu ile dönüştürmeye işaret ederek spiral kurguyla döngü kavramına yönelme amaçlanmıştır.”cevabını aldık.

Yarışmanın kuratörlüğünü Heykeltıraş Eşber Karayalçın üstlendi. Yarışma kazananları ödüllerini ve plaketlerini aldılar.

Yarışma sonuçları
Birincilik ödülü Nergiz Yeşil “Dönüşüm”
İkincilik ödülü Aycan Güler “Rüzgar”
Üçüncülük ödülü Raşide Bakış “Anadolu”
Mansiyon Ezgi Sönmez  “Gardrop”
Mansiyon Mete çam  “Bombalı Kuş”
Mansiyon Ramazan Duymaz “Kadına şiddet”


yilmazparlar@yahoo.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder