29 Mayıs 2012 Salı

EGD VE TURKCELL AKADEMİNİN MÜKEMMEL İŞBİRLİĞİ-YILMAZ PARLAR





EGD VE  TURKCELL AKADEMİNİN MÜKEMMEL İŞBİRLİĞİ

Cep-T Cüzdan servisi ve NFC destekli Cep telefonları ile Bankanı cebinde taşı

Turkcell Akademi, Başkanlığını Celal Toprak’ın yaptığı Ekonomi Gazetecileri Derneği işbirliğiyle tüm gazetecilere yönelik ''Mobil finansal servisler ve yakın alan iletişimi (NFC)'' konusunda eğitimler vermeye başladı.
 
Turkcell Akademi tarafından mobil iletişim teknolojilerinin ekonomiye etkilerini mercek altına alan, “Mobil Finansal Servisler ve NFC” konulu bir eğitim gazetecilere verildi. 
Dünyada Mobil Finansal Servisler, Güncel rakamlar ve tahminler, Eğilimler, Öne çıkan ülkeler/firmalar ve uygulamaları, Türkiye’de mobil finans, Türkiye’deki potansiyel, Unbanked kitlenin fazlalığı, Bankacılık sektörü, Ticari uygulamalar ile edinilen deneyim, Türkiye’deki Mobil Finansal Servisler, Operatör ve banka uygulamaları, Turkcell Mobil Finans Servisler, NFC, Uzaktan Ödeme, Faturalama, Uluslararası Para Transferi konularını kapsayan A'den Z'ye mobil finans gazetecilere uygulamalı olarak tanıtıldı.

Dünyada ve Türkiye'deki mobil finansal servisler, operatör ve banka uygulamaları ile Turkcell'in mobil finans servisi hizmetleri hakkında derslerin verildiği programda bankacılık, KGS ve Kredi kartıyla alışverişlerin cep telefonluyla nasıl gerçekleştirildiği uygulamalı olarak anlatan NTB-Mobile Financial Services Uzmanı Ergi Şener Turkcell'in en yeni uygulamalarından biri olan Cep-T-Cüzdan'a özellikle dikkat çekti.

NTB-Mobile Financial Services Uzmanı Ergi Şener “Turkcell’in alışveriş alışkanlıklarını kökten değiştirecek Cep-T Cüzdan servisi ile NFC destekli cep telefonları artık birer kredi kartı, sinema bileti ya da kimlik kartına dönüşecek, cüzdanlarda kart taşıma ihtiyacı ortadan kalkacak  

Şu anda Garanti Bankası, Denizbank, Akbank, ve Yapı Kredi ticari olarak Cep-T-Cüzdan sistemi içerisinde yer alıyor ve yıl sonuna kadar da banka sayısının 13’e çıkmasının beklendiğini anlatan Şener "Müşteriler, bu banka kartlarını uygulama üzerinden seçip herhangi bir banka şubesine gitmeden tamamen Cep-T-Cüzdan'ın mobil uygulaması üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Turkcell’in Cep-T-Cüzdan çözümü dünyada örnek gösterilen bir buluş. Şu anda Avrupa başta olmak üzere Amerika’’da pek çok operatör ve farklı firma Turkcell’in bu çözümünü yakından öğrenmek istiyor. Bizden bu sistemi nasıl hayata geçirdiğimiz konusunda danışmanlık hizmeti almak istiyorlar. Dahası, bu platformu kendi ülkelerinde kurmamızı istiyorlar. Bu sistemle cep telefonundan temassız ödeme ve diğer hizmetler alanında bir milyar insanın cebinde (NFC)’ye uyumlu telefon olacak. Onlarla yapılan ödemelerle 2015 yılında 110 milyar Euro’luk bir gelir elde etmeyi hedefliyor’’dedi.

Turkcell Akademi, ve  Ekonomi Gazetecileri Derneği işbirliğiyle tüm gazetecilere yönelik eğitimler devam edecek yeni güncel gelişmelerin bilgileri sürekli olarak verilecek.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder