4 Nisan 2012 Çarşamba

kalder derneği tmme ödül töreni-yılmaz parlar

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE ÖDÜLLER VE MARKALAR
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma ortak girişimi tarafından yürütülen,Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 yılı sonuçlanan derecelendirmeye giren firmalar gümüş heykel, il kez bu yıl uygulanan sürekli birinci olan firmalar siyah heykel ödülleriyle taçlandırıldılar.
Dünyada Amerika’dan sonraki en kapsamlı müşteri memnuniyeti uygulaması olan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’n (TMME ) sonuçlarını KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan, 2011 yılı için Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi TMME 81 ilde 7 bin fazla, 6 yılda Türkiye’nin 25 sektörde, 120 marka için 240 binin üzerinde müşteri görüşmesi yapıldığını ile belirterek, yapılan çalışma sayesinde, Türkiye’de çok önemli bir misyonu yerine getirdiklerini dile getirdi.
Ayrıca tarafsız bir ölçümle ile kuruluşlara, ülke genelinde ve sektöründe yerini, rakiplerinin durumunu görerek strateji geliştirme imkanı sunmakta olduğunu belirterek 2 Nisan 2012 tören gecesi yaptığı konuşmada özetle “Türkiye’de 2011 yılı son çeyreğinde TMME Ulusal müşteri memnuniyet oranı kuruluşundan bu yana en yüksek değere ulaşarak yüzde 76.3 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Amerika ulusal endeksi yüzde 75.8 oldu. Bu başarı son yıllarda dünyadaki krizlere karşı ülkemizdeki ekonomik büyümeye paralel başarı gösteren işletmelerimizin eseridir. Müşteri memnuniyetinin, entelektüel sermayenin dolayısı ile pazar değerinin en önemli parametrelerden biridir. Bu önümüzdeki dönemde TMME ile daha da netlik kazanacaktır. ABD'de olduğu gibi TMME puanını arttıran kuruluşlar aynı artışın borsa pazar değerlerine de yansıdığını göreceklerdir" dedi.
Ölçümün yapıldığı yıldan bugüne kadar alanlarında sürekli birinci olan kurumlar Colgate Palmolive, Ülker, Türk Hava Yolları, Nokia, Opet, Turkcell TMME Üstün Başarı Ödülüne layık görüldü. Siyah heykel ödül sahibi oldular.
Üç yıl sürekli üüste ödül alan altın heykel ödül sahibi firmalar arasında BP beş yıl sürekli birinci olarak bir yıl fark ile siyah heykel ödülünü kaçırdı. Ödülü alan BP LPG Başkanı Hakan Türker, Ülke Müdürü Kamuran Yazganoğlu, Pazarlama Müdürü Cem Önce, Finans Müdürü Seda Türetken, İkmal ve Nakliye Müdürü Ergürhan Yıldırım, Toplu satışlar Müdürü Hüsnü Tuncer gibi BP yöneticileri, çift ödül almanın sevincini yaşarken öncelikle çalışanlarına verdikleri destek ile yüklerini azaltıklarını, çalışanın memnuniyeti sağladıktan sonra aile duygusu içinde tüm müşterilerine empati olarak odaklandıklarını ve bu şekilde verdikleri hizmeti, başarının sırrı olarak açıkladılar.
Ödüller ;
Ölçümün yapıldığı 6 yıldan bu yana üstün başarı ödülüne layık görülen havayollarında THY, GSM hizmetlerinde Turkcell, margarin alanında Ülker, cep telefonlarında Nokia, akaryakıt İstasyonlarında ise Opet siyah heykel ödülünü aldılar.
3 yıl üst üste birinci olan altın heykel ödülleri; BP, Banvit, Bosch, Ülker Golf, İş Bankası, BİM, Tamek, Toyota, Erikli, Ziraat Bankası
Gümüş hetkel sahipleri;Banka Kredi Kartları (World Card- Maximum Card) GSM Hizmetleri (Vodafone,-Turkcell), Hızlı Servis Restoranları (Domino's Pizza) Cep Telefonları (Nokia) LPG Distribütörleri (BP), Gaz Akaryakıt İstasyonları (Opet) Havayolları (Türk Hava Yolları) Küçük Ev Aletleri (Bosch),Meyve Suları (Pınar), Ambalajlı Su (Erikli-Pınar), Dondurma (Algida –Golf), Kişisel Bakım (Colgate- Palmolive – Evyap), Margarin (Ülker), Ev Temizlik Ürünleri (Unilever) Et ve Tavuk Ürünleri (Banvit ),Süt ve Süt Ürünleri (Ülker), Konserve, Sos, Salça (Tat –Tamek- Tukaş), Sıvı Yağ (Ana Gıda), Bireysel Bankacılık-(Özel İş Bankası -Kamu Ziraat Bankası -Kamu Halk Bankası), Ulusal Kargo Dağıtımı (Yurtiçi Kargo), Sağlıkx Sigortası Kasko (Axa Sigorta- Anadolu Sigorta), Zincir Market (BİM ), Binek Otomobil (Toyota) Televizyon (Sony Televizyon LG ),Beyaz Eşya (Bosch)
yilmazparlar@yahoo.com
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder