20 Nisan 2012 Cuma

INNER WHEEL-2 BİN KADIN-TEK SES-YILMAZ PARLAR







2 BİN KADIN-TEK SES

TRT Çocuk Korosu eşliğinde, Inner Wheel üyeleri Barış Şarkısını seslendirdi.

84 ülkeden 2 binin üzerinde kadınlardan dünya şarkısı “Çocuklarımız geleceğimizdir”

2013 yılı temasını açıklamak için İstanbul’da buluşan 84 Ülke 2000 üzerinde kadın  . ‘Hepimiz anneyiz’ diyerek tek vücut olarak ortak ses koro halinde dünyadaki tüm çocukları ayırt etmeden layık oldukları şartlarda büyümesini yetişmesi sağlamak için birleştikleri güçlerini İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde ‘Inner Wheel 15.Uluslararası Konvansiyonu’nunda bir kez daha dünyaya açıkladılar.


Gönüllü hizmet veren kadın kuruluşu  ‘Inner Wheel 15.Uluslararası Konvansiyonu’ toplantısı için 18 ile 21 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da buluştu çalışmalarına başladı..

19 Nisan 2012 tarihli, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen Konvansiyonun görkemli açılışına, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kamu ve yerel yönetim temsilcileri,  Inner Wheel Dünya Başkanı Catherine Refabert, Inner Wheel Türkiye Konvansiyon Koordinatörü Ülkü Somer ve Inner Wheel’in 2 binin üzerindeki kadın üyesi katıldı.


2012 yılı teması ‘İleriyi düşün, yükseği hedefle’, 2013 yılı teması ‘Çocuklarımız geleceğimizdir’ sloganlarıyla yıla ve gelecek yıla damgalarını vurdular.
                                                
Inner Wheel Dünya Başkanı Catherine Refabert, yaptığı konuşmada Inner Wheel International’ın 103 ülkede 100 binin üzerinde üyesi bulunduğunu, Inner Wheel’in ana temasının, ‘kadınların ve çocukların eğitimi’ olduğunu dünyanın en büyük gönüllü hizmet veren kadın kuruluşu kendileri olduklarını söylerken uzun süren yoğun alkışlar aldı.

Refabert, özetle “Kadınların ve çocukların eğitimi, sağlığı, insan hakları gibi konular ana temamızdır. Nitekim, 88 yıllık tarihimizde, dünyanın farklı bölgelerindeki sorunların çözümüne yönelik çeşitli projeleri gerçekleştirdik ve yeni projeleri hayata geçirmeye hazırız. Inner Wheel International’ın 2012 yılı teması -İleriyi düşün- yükseği hedefle’-olmuştur. Gelecek yıl, yani 2013 yılı teması ise ‘Çocuklarımız geleceğimizdir’ olacaktır. Gelecek yıl, çocukların eğitimi, açlığı, barınması, çocuk ticareti gibi konuları gündeme taşıyacağız. Daha sağlıklı çocuklar yetiştirebilirsek, dünyamız daha sağlıklı olacaktır. Kısaca bizler, dünyanın geleceği için daima ileriyi düşünüp, yükseği hedefliyoruz. Gönüllü bir kadın kuruluşu olarak da, gelecek yıllarda üye sayımızı arttırarak hızla büyüyeceğiz ve sorunların çözümü noktasında ilgili kurumların dikkatini çekmek için sesimizi daha gür çıkartacağız. Daima iyimser olarak, daha çok çalışmalıyız. Çünkü dünyamızda, yaklaşık 500 bin çocuk doğrudan doğruya ateş hattında savaşmak için yetiştiriliyor. 5,7 milyon çocuk çeşitli şekillerde kölelik yapıyor. 1,8 milyon çocuk cinsel taciz altında bulunuyor. Özetle, dünyadaki tüm çocukların geleceği için, imkansızı başarmak zorundayız” dedi.

 Inner Wheel Türkiye Konvansiyon Koordinatörü Ülkü Somer aynı mutlulukla, dinamik, güçlü pozitif heyecan veren konuşmasında “Uluslararası I.W. Konvansiyonları, her 3 yılda bir, I.W.'in bulunduğu bir ülkede yapılıyor. Bu yılki toplantının, ülkemizde yapılmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Konvansiyonun yapıldığı Lütfü Kırdar salonlarında; konvansiyonun amacını oluşturan tüzük çalışmaları ve seminerlerin yanı sıra, resim sergisi, Inner Wheel kulüpleri hizmet projeleri sergisi, Türk kültür ve sanatından örnekler bulunan tanıtım ve satış stantları yer alıyor. Uluslararası IW üyelerinin katkılarıyla farklı ülkelerden yemek tarifleri ile oluşturulan kitabın ve sergilenen resimlerin, gala gecesinde satışları ile elde edilen geliri, Van afet bölgemizde Uluslararası Inner Wheel projesi olarak kullanacağız. Özetle, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, Inner Wheel çatısı altında bir araya gelen kadınlar, yaşanan sorunlara ilişkin projeler hazırlayıp hayata geçirmeye devam edecektir. Bizler, anneleri eğiterek ve bilinçlendirerek, dünyada barış idealine hizmet edecek çocuklar yetiştireceğimize inanıyoruz. Hedefimiz; sağlıklı gençler, düzenli ve sağlıklı bir ortam ve aile geleneğinin güçlendirilmesidir. Bu çalışmada, Türk aile yapısı olarak, dünyaya örnek gösteriliyoruz. Inner Wheel projeleri; çevremiz, bölgemiz, ülkemiz, ülkelerle ortak projeler, uluslararası olmak üzere 3 yıllık ortak proje olarak gerçekleştiriliyor. Bütün projelerin ana teması çocuktur ve bilhassa geleceğin anneleri olacak kız çocuklarının, sağlığı, eğitimi, korunması&bilinçlendirilmesini oluşturmaktadır. Bugünlere kadar, çok alçak gönüllü olan çalışmalarımızı topluma duyurarak, bize katılabilecek toplum hizmeti gönüllüsü ordusunu çoğaltmak, "görünmez" olmaktan çıkıp, toplumla bütünleşen, bir "Hizmet" sembolü olarak tanınmayı istiyoruz” gibi mükemmel sözlerle tüm dünya çocuk sevgisine açık kalplere, Türk hizmet dinamiğin çığ gibi büyüyecek inancını doldurdu.   

İzmir Devlet senfoni orkestrası ve 9 Eylül üniversitesi sanatcılarından müteşekkil Bodrum oda orkestrasının nefis konserini soluksuz izleyen Dünya gönüllü kadınları ayakta alkışlıyarak takdirlerini belirttiler. Temel amaçlarından biri, Ülkemizin her yerinde  kültürel etkinlikler gerçekleştirmek, geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bu olanaklardan faydalandırmak ve müzik sanatının en güzel örneklerini halka sunmak olan Bodrum Oda Orkestrası temaya uygun misyonunu göstermiş oldu. 

Açılış töreni sonrası hızla çalışmalarına başlayan Inner Wheel üyeleri devam ettirdikleri başarılarına bir yenisinide Türkiye’de eklemiş olacaklar. Üyeler Ülkemizin bazı turistik kültürel bölgelerinide gezerek Türk kültürünü tanımış olarak etkinliği sonlandıracaklar.






 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder