21 Nisan 2012 Cumartesi

DÜNYA ÇAPINDA GURURUMUZ-PROF. GÜLTEN İMAMOĞLU-YILMAZ PARLAR

DÜNYA ÇAPINDA GURURUMUZ
PROF. GÜLTEN İMAMOĞLU VE ORGANİK METASTRATA
Dünya sanat ödüllerine layık görülerek, Ülkemize getiren,bir önceki basamaktan daha yüksek olan diğer basamağa çıkan başarı merdivenine tırmanışını yurt dışında devam ettiren, Dünyanın önde gelen sanat galerilerinde sergiler açan Gülten İmamoğlu'  çağdaş Türk resim sanatının son dönem çalışmalarından oluşan  sergisiyle sanatseverlere kapılarını açtı.
Gülten İmamoğlu’nun, “Organik Metastrata”  isim verdiği sergide oluşan tablolar, gizem kokan varoluş esrarengiz yolculuktan başlayan sorgulamaları ifade eden ruhunun yansıması.birer felsefe kendi içinde bir dil.
Birkaç yönden gözdağı veren zamanı ölçebiliyoruz biçimlendiriyoruz ama durduramıyoruz. İşte  elimizden akan giden zamana karşı itirazını dile getiren sanatcı boşluk zaman hayat ölüm şans kader hayatın gizemlerini sorguluyor resimlerinde..
Anadoluda efsaneleşen mitoloji ve inançlarıda tema olarak resimlere aktaran sanatcı  burcu burcu kokan bahar çiçeklerin renkleri gibi canlı ruhunu ve paletindeki renkleri kanat çırpan kelebekler gibi özgür bırakmış. Düzenli olarak bir sevginin eşliğinde sanki ölümsüzlük arzusunu konu edercesine eserlerine hayat vermiş. 
Kendi eşini bulan renkler yan yana kol kola sonsuz düzlüğün sonsuzunda sınırlarını bilinmeyene kadar, sükûnet hatırlatan telaşsız fırçadan çıkan saflığın simgesi beyaz kadar masum dans edercesine katmanlar oluşturmuş.

Üç  boyut kazanmış gibi fiğürsel ifadelere dönüşmüş döngü içinde bir dizi çizim fikir ,biçim, sembol sırlı evrenin boşluğunda, duygusal anlatımla kendine özgü bir uslupta  kaotik bir renk yumağı  gibi görünen kompozisyon içindeki figürselolgular sanki gökyüzünden süzüle süzüle yeryüzüne iniyorlar.    

Dile getirdiği yorumladığı renkli tablolar kutsal hak kazanmış enerjik görünümü size farkettiriyor.
ABD, İngiltere, İtalya, Fransa, Japonya, Hindistan gibi Ülkeler başta olmak üzere, Dünyanın pek çok ülkesi sanat otoritelerince kabul gören sanatcı, Nişantaşı Rumeli Caddesindeki  atölyesinde yurt dışı dahil olmak üzere çok sayıda ressama ekolünü aktararak sanatına Üniversitede akedemisyenliğin eğitimliğin yanı sıra birde başka misyonuda yüklemiş kendisine.

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder