7 Mayıs 2015 Perşembe

" YOLCULUK  "

" Yolculuk  " Resim Sergisi  16 Mayıs 2015 " tarihine kadar İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.


Kuratörlüğünü İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi Müdürü ve Sanat Danışmanı Yalçın Denizyılmaz’ın yaptığı  "Nezih Çavuşoğlu- Müfit İşler - Şükrü Karakuş - Nur Özalp - Ahmet Özel " in katılımıyla gerçekleşen sergi açılışına iş sanat dünyasının ünlü isimleri elit konuklar yoğun ilgi gösterdi.  


Nur Özalp  “Ruhumu harekete geçiren her şey resme dönebilir ”diyor sergide.
Ressam Nur Özalp’ın  1989 dan beri Berlin ve İstanbul şehirleri arasında yaşadığını öğreniyoruz.   Atölyesi Berlin’de. Ürettiklerini hem orada hem de İstanbul’da sergiliyor.  
Nur Özalp  sergilediği resimdeki kompozisyonları soruyoruz. “Kırmızı resimler; şiddet, kan, ölüm düşüncesi içerirken maviler deniz, yeşiller yaşam sevinci…” şeklinde ifade ediyor.
Sanatcı objelerini, kumaş baskılarını daha çok yurt dışında sergilediğini  ilave ediyor.
Felsefesinde ayrıca, “Taşıma, yerleştirme, uygun alan sorunları önünü kesiyor, İstanbul bu anlamda uygun olamamış. Sanat yüzyıllardan süzülmüş gelmiş incelikler, değiştirilemez oranlar/karşı düşünceler taşıyor.” Sanatcı bu düşüncelerle yaşadığını,   ve yaşama böyle bakmayı seçtiğini son olarak sözlerine ekliyor.
Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünden mezun olan  Nur Özalp yurt içi ve yurt dışında kişisel ve karma sergilerde yer aldı. 9.Günümüz Sanatçıları Başarı ödülü kazanan eseri Resim ve Heykel Müzesi koleksiyonundadır. Onun dışında çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

1959  İstanbul doğumlu Nezih Çavuşoğlu, Ortaokul tahsilini İngiltere, lise tahsilini İsviçre’de tamamladığını resim sanatına olan merakı Ortaokul yıllarında başladığını öğreniyoruz.
Paris’te İtalyan sanatçı Aldo Mondino dahil olmak üzere  pek çok ressamın atölyelerini ziyaret edip çalışmalarına iştirak ettiğini söylüyor.  
Yüksek öğrenim  ABD New England College’de Görsel Sanatlar ve Pazarlama Bölümlerinde lisans eğitimi gördüğü sırada Görsel Sanatlar Resim Bölümünde Farid Haddad, Marquerite Walsh ve büyük usta Tomie De Paola’nın talebesi olduğunuda gururla ilave ediyor.

Renk teorisi konusunda uzmanlaşmasını sağlayan, Tomie De Paola sanatçı üzerinde çok büyük bir etki bırakan sanatcı ve Türkiyede çok ödül sahibi oldu.


Sanatcı, Yaratım gücünü beslendiği kaynakların zenginliğine, eserin sahip olduğu samimiyetin sanatsal yeterlilik ve düzen içerisinde aktarılmasına, kimliği belirleyen aksiyona yönelik tavra, eserin arkasındaki felsefi duruşa ve kişinin bizzat kendisinin; eserin gücünü ortaya koyacağına inanıyor ve bu bağlamda eserler üretmeye İstanbul ve Bodrum Atölyelerinde devam ediyor.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder