31 Mayıs 2015 Pazar

TURİSTLERE YEREL DENEY İMKANI SUNUYORMUYUZ.

İstanbul SKAL Klübü Geleneksel aylık toplantısını, 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Point Hotel Barbaros'ta gerçekleştirdi.


Nisan 2015 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi ile ortak düzenlenen  İstanbul turizminin sorunları eksenindeki seminerde “Turistlere yerel deney imkanı sunamamaktayız” konusunda çözüm arayışı olarak,.ortak turizm proje ve çalışmaların yürütülmesi kapsamında İlk belediye Şişli Belediyesi başkanlığı SKAL toplantısına katıldı.


Nisan 2015 Seminerde; Kentin fiziksel planlanması yapılmadan otel arzının yapılması inşaatların artması ile estetik karmaşaya verdiği sebebiyet

Kamu ve özel sektör arasında iletişim iş birliği eksikliği, sade vatadaşın turizm konusunda biliçlendirilmesi, takşi şöförlerin sorunu, trafik sorunu.
Metropol İstanbul’da Uluslar arası düzeyde yabancı turiste hitab edebilecek kültür sanat mekanların ve kültürel sanatsal etkinliklerin eğlence eksikliği gibi yerel yönetimlerin inisiyatiflerindeki konulardan bazıları yer almaktaydı.

Bu nedenle Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, İstanbul SKAL Klübün  Mayıs ayı toplantısında onur konuktu.


Ev sahipliğini üstlenen Genel Müdürlüğünü Cihan Yılmaz’ın yaptığı Point

Hotel Barbaros'taki İstanbul SKAL Klübü toplantısına, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, SKAL Eski Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TAŞFED Başkanı Yalçın Manav, başta olmak üzere Turizm temsilcileri ve Başkanları, SKAL yönetim kurulu SKAL İstanbul Başkanı Feza Solaklar, SKAL İstanbul As Başkan Fatma Bahar Birinci, SKAL yönetim kurul üyesi Iberia Havayolları'nın Türkiye Genel Müdürlüğü yapan Ayşe Önen,  Ata Eremsoy, İstanbul SKAL üyeleri ve basın mensupları katıldı

Toplantı Geleneksel  “SKAL Toast” ritueli ile başladı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü önce Şişli belediyesinin vizyon ve misyonlarının geniş profilini çizdi.
Daha geniş yelpazede çözüm üretmek durumunda olan yerel yönetimlerin kamusal hizmet üretme merkezi haline geldiğini, geleceği de planlayarak kentsel dönüşüm ve paylaşımı temel almak zorunda olduğunu ifade eden sözleriyle Şişili Belediyesinin yerleşik nüfusunu dışında yaklaşık 5 milyon kişiye ulaştığını söyledi.

İnönü, Sürdürülebilir kaliteli bir çevre oluşturmaya çalıştıklarınında altını kalın çizdi. Ayrıca, Kentlerin kültür yoğunlaşmasının yaşandığı yerler olduğunu, Şişli ilçesinin barış içinde yaşayan farklı kültürleri içinde barındırdığını vurguladı.

 Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Turizm sektörünün önemli temsilcileri ile de verimli çalışmalar yapmakta olduklarını bilgilendirirken SKAL Klubü ile çalışmaları hakkında “SKAL İstanbul Klübü ve Şişli Belediyemiz arasında uzun süreli işbirliği yapmak istiyoruz. Turizm zabıtası, taksiler, tarihi yapıların envanterinin çıkartılması, restorasyon, turlar, etkinlik ve festivaller gibi turizme ve ilçemize katma değer sağlayacak projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz. Turizm işletmeleri, restoran ve yemek artıklarının hayvan barınaklarına ulaştırılması, yeşil otellerin özendirilmesi planlarımızdan bazılarıdır. Belediyemiz ile SKAL İstanbul Klübü arasında çalışma grupları oluşturarak işbirliğini geliştirme amacındayız. Sektör olarak sizlerin kent konseyinde temsili çok önemli."açıklamalarda bulundu.

Konuşma sonrası SKAL İstanbul Klübü Başkanı Feza Solaklar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye hediye sundu. Paketi açan Başkan Hayri İnönü, Katip Çelebi'nin "Cihannüma" adlı kitabını görünce, birinin eve diğerinin ofise gideceği iki tür kitap olduğunu, bu eve gidecek kitap diyerek memnuniyetini ifade etti.


 SKAL İstanbul Klübü Başkanı Feza Solaklar, yaptıkları faaliyetleri sıralarken “Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı nedeniyle Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelen kardeşlerimiz ile dostluğu pekiştirdik. Kardeş klüb anlaşmaları yaptık. SKALİTE adaylık süreci 10 Haziran'da başlıyor. Duyurusunu ayrıca yapacağız"  

şeklinde açıkladı.
Solaklar, nisan 2015 tarihli İstanbul SKAL Klübü'nün İstanbul Ticaret Üniversitesi ile ortak “İstanbul turizminin sorunları” konulu, düzenlenen seminerin çok ilgi gördüğünü, sonuç raporunun üyelere göndereceklerini belirten kısa bir konuşma yaptı. TAŞFED Başkanı Yalçın Manav, SKAL İstanbul Klübü Başkanı Feza Solaklar’a SKAL İstanbul Klubün Çanakkale Savaşlarının yüzüncü yıldönümü etkinliklerindeki çalışmalarından dolayı Çanakkale şehitler abidesi maket bibloyu sundu.

Toplantı ev sahibi Point Barbaros Hotelin  mutfak ve hizmet çalışanlarla toplu hatıra fotograf çekimiyle son buldu.



yilmazparlar@yahoo.vom

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder