27 Nisan 2013 Cumartesi

ZAFER ÇAĞLAYAN’A ÖDÜL-YILMAZ PARLAR BİLDİRDİ

CEYLAN ERBAŞ HABERİ

 

ZAFER ÇAĞLAYAN’A ÖDÜL

Yeşil Ekonomi Ödülleri’nin bu yıl ikincisi yapıldı. Alanlarında çok önemli projelere imza atmış olan 70’e yakın ismin jüri üyesi olarak görev alarak belirlediği ödüllerin verildiği törende iş dünyasından bürokrasiye, yerel yönetimlerden merkezi yönetime tüm ekonomi çevreleri bir araya geldi.

Gazeteci Celal Toprak ve Pınar Işık Ardor'un sunduğu hafta içi her sabah Cem TV ve Cem Radyo'da ortak yayınlanan Yeşil Ekonomi programı kapsamında verilen ödülleri ekonomiye sürrülebilir katkı veren, çevreye özen gösteren kişi ve kurumlar aldı.

Yeşil tekne olarak bilinen Bosfor Gemisi'nde düzenlenen törende Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan açılış konuşması yaptı “

Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr İzzettin Doğan yeni anayasa sürecine değindi ve önemli bir mesaj verdi..Doğan iktidar ve muhalefet yeni anayasada uzlaşmalıdır dedi ve ekledi biz elimizden gelen katkıyı yapacağız ... İzzettin Doğan Alevilerin hakları konusunda da önemli çağrı yaptı.. Doğan, Alevi yurttaşlarının haklarının ve inançlarının bu yeni anayasaya eklenmesi gerekiyor. Bu düşünceyi de 22 yıldır savunuyoruz. Bu ülkede yalnız sünni kardeşlerimiz yaşamıyor. 25-30 milyona yaklaşan ve alevi islamını Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli gibi savunan insanlarımız da yaşıyor.Modern devletlerin birinci önceliği kimseye ayrım yapmadan, eşit muhameleden geçiyor.

Ödül gecesine, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın son dakika katılamaması sebebiyle Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ödülü aldı.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir olan inanç özgürlüğü noktasında attığı adımlar ve cem evlerine verdiği destek nedeniyle özgürlük ödülü Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’ye verildi.

Gecede diğer ödüller, DOĞTAŞ Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Marmaris Green Nature Resort Spa Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Kamış, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, Arçelik’ten Melis Mutuş’a gitti.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e Boğaz'ı korumak için yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle ödül aldı.

İzmir’i farklı kent haline getirmeye çalışan her türlü olumsuzluğa karşı doğru bildiği yolda yürüyen İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ödül alanlar arasında yer aldı.

Maraş'ın Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Daldara, LC Waikiki Operasyon Direktörü Burhan Temizkan, Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, Medya Takip Merkezi Genel Müdürü Halef Vayis, Vodafone adına da Serpil Timuray yerine Ziya Özışık ve Zigavus İlaç Kozmetik Genel Müdürü Yılmaz Polat'ta gecede ödül alanlar arasında yer aldı.


ceylanerbas@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder