22 Nisan 2013 Pazartesi

Seçilirsem Önce Genel Sekreteri Değiştireceğim-Yılmaz Parlar



Seçilirsem Önce Genel Sekreteri Değiştireceğim


İstanbul (Avrasya)- İstanbul Ticaret Odasında (İTO) seçim takvimi hızla geri sayarken, Başkan adaylığını açıklayan Sanayici Abdullah Teber, “seçimlerden galip çıktığımda, ilk işim genel sekreterin görevine son vermek olacak”dedi.

Avrasya Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Teber, son 8 yılda görev yapan yönetimlerin, üyelerin beklentilerine cevap veremediğini ileri sürerek, tabandan gelen baskılar üzerine ekibiyle aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Teber, “Son 8 yıldaki yönetimler Eminönü’ndeki sırça sarayda oturup, tabanın feryatlarına kulak tıkamışlar, eyyamcı bir politika izlemeyi uygun bulmuşlardır. Sorarım, yönetim kaç defa Ramiye gitmiş, kaç defa bir sanayi sitesine gelip, dertleriniz nedir diye sormuştur. Örneğin ben, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi (Bakır ve Pirinççiler Sanayi Sitesi ) Yönetimini ziyaret edip, derdimizin olup olmadığını sormuştur. Bu yönetim ne yapmıştır, üyelerden toplanan paralarla bol bol turistik geziler yapıp, gönül eğlendirmişler, meclis üyelerine, yani kazanç kapıları açmışlardır. Yönetimin görevi, önce kendi üyelerinin dertlerini tespit edip, bunları çözmektir. Tabii ki yurt dışı geziler yapılması gerekir ancak, bu gezilerden elde edilen bilgiler, üyelerle paylaşılmalıdır. Son 8 yılda kaç yurt dışı gezi yapılmıştır, bu gezilere giden meclis üyeleri ailelerini de beraber götürdü mü? bu gezilerin sonuçları bir rapor halinde yönetime verildi mi? verildiyse, bu raporlar o sektörü ilgilendiren üyelere dağıtıldı mı? Benim şimdiye kadar bire bir görüştüğüm hiçbir üye, bu gezilerden çıkan sonuçlardan haberinin olmadığınısöylemekteler. İşte biz bu yüzden aday olduk. Odada görevli olan genel sekreter görevini layıki ile yaptığı kanaatinde değilim, göreve geldiğimde öncelikle görevinden alacağım. Bildiğim kadarıyla da kendisi zaten İTO’dan emekli olmuş,sözleşmeli olarak çalışıyormuş”

İnanan bir grupla yola çıktıklarını ve başta MÜSİAD olmak üzere TUSKON. ASKON gibi sivil toplum kuruluşlarının da desteğini aldıklarınıhatırlatan Teber, “ Birkaç ay önce birkaç kişi ile çıktığımız bu yolda, Bugün arkamızda büyük bir kitle ile yola devam ediyoruz, politikacılar gibi her gün yüzlerce üyeyi ziyaret edip, desteklerini alıyoruz. 22 Mayısta Arena stadından azmin zaferi olarak çıkacağımıza inanıyorum”dedi.

Teber, yaptıkları ziyaretlerde üyelere ticaret odasının neler yapması gerektiğini, kendilerinin odadan neler talep etmesi gibi konularda da aydınlattıklarını kaydetti.



22 Mayıs da yapılacak İTO seçimlerine çok iddialıhazırlandığını ileri süren Teber “geçen seçimler de üyelerinin % 8 oyuyla başkanlığı alan bir yönetim bana göre meşru değildir. Onun için bu seçimler de sanayici ve iş adamlarımızın da yoğun ilgi göstereceği bu seçimlere çok daha katılımla gerçekleşecektir. Bu seçimler de en yüksek oyu alacağıma inanıyorum”dedi
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder