9 Şubat 2013 Cumartesi

TUROB BAŞKANI TIMUR BAYINDIR’A YENİDEN EVET-YILMAZ PARLAR




TUROB BAŞKANI TIMUR BAYINDIR’A YENİDEN EVET

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avrupa Otelciler Birliği (HOTREC) Başkanı Kent Nyström , Dünya Otelciler Birliği ( IH&RA) Başkanı Dr. Ghassan Aıdı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’in katıldığı Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’un 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı Çırağan Palace Kempinski Hotel’de yapıldı. Genel Kurula tek aday gösterilen Timur Bayındır yeniden başkan secilerek, 2013 - 2016 yılları arasında TUROB Başkanı görevine devam edecek.

TUROB Başkanı Timur Bayındır toplantının açılış konuşmasında “Türk turizmi iyiye gidiyor. Bunda en büyük pay da bizim yerel idareler ve devlet –kamu sektörüyle elele çalışabilmemize bağlıyorum Birlikte yapılan işlerden sinerji doğmaktadır. Türkiye’de bütün çıtaların yükseldiği gibi çıtayı bayağı yükselttik

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Kültürlerin birbirlerine aktarılması turizme borçludur.Bir yatağın 1,5 kişiyi istihdam ettiği Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyan, İstanbul’da otel yatırımına destek verdik. Bu yıl 10 milyonun üzerinde turist geldi. Hedef 30 milyonu görmek.”


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “İstanbul’u tek kelime ile anlat deseler Cennet derim o nedenle gelenler cennete geliyorlar.”

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil “Türkiye havacılıkta 20 puan fark atmaktadır. .İstanbul,Dünya merkezinde, Avrupa’da en kolay ulaşılabilecek olan bir şehir. İstanbul olarak 30 milyon turisti kaldırabilecek kapasitemiz var.”



Toplantıda bir konuşma yapan Dünya Otelciler Birliği( IH&RA) Başkanı Dr. Ghassan Aıdı;’’Türkiye’den önemli sayıda delege TUROB’un 21. Genel kuruluna katılmış. Bu çok memnuniyet verici bir durum. Bildiğiniz gibi doğal afetler ve terörizm bizim sektörümüzü etkileyen faktörlerdir. Kriz dönemlerinde, sektörümüzün üzerine yüklenen vergiler, üzerimize finansal yük getirmektedir. Bizler, sektörün liderleriyiz. Biz lideriz, çünkü, kariyer ve istihdam sağlıyoruz. Yoksulluğu azaltıyoruz. Toplumun her kesimi için iş imkanı yaratıyoruz. Türkiye Avrupa’ya göre yüzde 6 oranında artış göstermiş. Yani, Avrupa ortalamasının üzerine çıkmış.”


Avrupa’da vizelerin kolaylaştırılmasına yönelik bir açıklama yapan Avrupa Otelciler Birliği (HOTREC) Başkanı Kent Nyström;’’Hotrec, firmaların kendisini yönetmesinden yanadır. Hotrec, Avrupa’ya gelen turist sayısını artırmak ve Türk ziyaretçisi için vizeleri kolaylaştırmalıdır’’

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı;’’ Sizlerle birlikte omuz omuza çalışarak ülkemizi turizmde 6. Sıraya çıkardık. 31.8 milyon ziyaretçi sayısına ulaştıkı. 2013 yılında dünyanın 5. Turizm ülkesi olabilmemiz için çok çalışmamız lazım”

Protokol konuşmalarından sonra verdikleri desteklerinden dolayı TUROB plaketleri verildi Ayrıca Boyut Yayın Grubu, Yurtiçi Kargo, Unilever, Ecolab gibi sponsorlara ve Turizme katkı sağlıyan kurum ve kuruluşlara kişilere de teşekkür plaketleri takdim edildi. Bunlar arasında Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı Türkiye'nin tanıtımına sağladığı katkılar Berlin Kültür ve Turizm Müşaviri Gözde Şahin Alman pazarında 5 milyon sayısını geçmemiz nedeniyle ve Türkiye'nin tanıtımına sağladığı katkıdan DDF Firması adına ortak Esra Ekmekçi,gibi isimler vardı.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder