20 Kasım 2012 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den İksir Resort Town’a övgü-Yılmaz Parlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İksir Resort Town yatırımını takdir ederek, doğa içinde keyifli bir zaman geçirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den
İksir Resort Town’a övgü

Geçtiğimiz hafta Kastamonu ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2 günlük ziyareti sırasında, Daday ilçesinde hizmet veren İksir Resort Town’da konakladı.

İksir Resort Town’da konaklayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konakların mimarisinin, günümüz mimarisinden daha estetik olduğunu ifade etti. İstanbul’da yaşayıp, memleketine yapılan bu yatırımı takdir ettiğini defaatle yineleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İksir Aydın ve Gültekin Aydın’ı tebrik etti. Akşam saatlerinde geldiği İksir Resort Town’ın restoranında yanan şömineye odun atarak, çok keyifli bir mekan yapıldığını belirtti.
Gece çok rahat uyuduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, kısa bir yürüyüşle İksir Binicilik Tesislerine ait atları izledi. Binicilik sporu ve İksir Binicilik faaliyetleri hakkında tesis sahibi İksir ve Gültekin Aydın tarafından aktarılan bilgileri ilgiyle dinledi.
Doğa harikası bir bölgede açıldığı günden beri konforla hizmet veren İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası’nda Kastamonulu iş adamlarıyla yaptığı kahvaltı esnasında, otelin farklı birimleri hakkında da bilgi alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sunulan doğal ve yöresel ürünlerin tatlarına baktı.
İksir Resort Town ailesi ile çekilen toplu fotoğrafın ardından, tüm ekibe teşekkür eden Cumhurbaşkanı, tesis önünde bekleyen coşkulu halkla vedalaşarak, Daday’dan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Gül,
“Türkiye’nin ne kadar güzel ve yeşil olduğunu ilk kez Kastamonu’da gördüm”

Yeşil ve tarihi güzellikler bakımından Kastamonu’nun çok büyük potansiyeli bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kentte yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Biliyorsunuz, ben Kayseriliyim. Orta Anadolu’da bir kaç ağaç görsek bir suyun başında, ‘Amma yeşilmiş’ deriz. Sonra yurtdışına gittiğimde, esas ormanın ne olduğunu orada gördüm ve çok hayıflanırdım, ‘Bizim memleketimiz, niye böyle değil’ diye… Ama ne zaman siyasete katıldım, milletvekili oldum, o zaman beni ilk defa Kastamonu, Zonguldak, buraya gönderdiler Meclis’ten. O zaman gelince, doğrusu Türkiye’nin zenginliğini, güzelliğini ilk defa Kastamonu’da, bu çevrede gördüm. Memleketimizin ne kadar çeşitli, ne kadar yeşil, ne kadar zengin olduğunu o günlerde gördüm. Örneğin, dünyanın ikinci en büyük kanyonunun Kastamonu'da olduğunu söylediler. İlin en büyük eksikliği havalimanı; o da önümüzdeki günlerde açılacak ve havalimanı şehrin kaderini değiştirecek” dedi.

Zengin tarih, kültürel doku ve yeşillik

Cumhurbaşkanı Gül, Osmanlı döneminde büyük merkezlerden Kastamonu'nun, Çanakkale'de en çok şehit veren illerden birisi olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı'nda da çok önemli rol oynadığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Millî heyecan ve şuur, Kastamonu’nun en büyük özelliği olmuştur. Şehirdeki zengin tarih, kültürel doku ve yeşillik, Anadolu’daki ender güzellikler arasında yer alıyor” diye konuştu.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder