5 Eylül 2012 Çarşamba

SARIMSAK PRENSESLERİ BEYAZ ALTIN TAÇLARI-YILMAZ PARLAR

SARIMSAK PRENSESLERİ
BEYAZ ALTIN TAÇLARI

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın gayretli çalışmaları başta olmak üzere, Taşköprü Belediyesince 26' ncısı düzenlenen, son derece başarılı organizasyonla gerçekleşen, Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali şenlikleri 30 Ağustos-2 Eylül 2012 tarihleri arasında, görkemli açılışla başladı yine görkemli bir kapanışla son buldu.

Şehitler, emeği geçenler hatırlandı. Yerine getirilen dini vecibeleriyle birlikte benzersiz farklı etkinliklere kadar birbirinden güzel şenlikler yaşandı. Paneller, konferanslar düzenlendi.Yurdun her köşesinden gelen halkın ilgisi doruklardaydı.
Yaklaşık olarak Yıllık 100.000 ton Türkiye’de üretilen sarımsağın, yüzde 15 ‘i kadar   üretim payını teşkil eden Taşköprü hasatdan sonra şenliği hak etti.
Ne yazıkkı Çin Dünya ihtiyacın % 75’ ine cevap verirken Türkiye %1 rakamlarını aşamadı. Bu şenliklerin ses getirerek üretimizi artırmayı ümit ederiz.
Festivalde yapılan her etkinliğin seyircisi bu sene rekora giderken, çok çeşitli etkinlikler sergilendiği festivalde “At yarışları” ve “Güzellik yarışması” dikkat çekenlerdendi.
Türk Sanat Müziği'nin sevilen sesi Arzu Akça ve sanatçı Murat Boz, Köprübaşı Festival Meydanı'nda 3. gününde sahne aldılar.
Atatürk heykeli önündeki meydanda,  Almanya, Slovakya, Venezuela, K.K.T.C TRT Gençlik Halk Oyunları Topluluklarının gösterileri son derece renkliydi. Oyuncuların sempatik Türkçe sözlerle oyunlarını sergilemeleri dudaklardan tebessümü ve alkışları eksik etmedi. 
Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında “Sarımsak Güzellik Yarışması” düzenlendi. Yarışmanın jüri üyeleri başta Basından Turizm haber gazetesi, Haber ajans ve TV program yapımcısı Yılmaz Parlar, CIDFF Türkiye Başkanı ve Festivalin Uluslararası Folklor ekiplerin organizasyonunu yapan Savaş Tuğsavul, THY üst düzey yöneticisi ve Uluslararası Müslüman Kadın kuruluşları icra kurul üyesi Mukadder Yelkenci ve Talihsiz kaza sonucu  başına, çekim yapan helikopter kamerası düşen, Kastamonu Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek iştişare Kurul üyesi Hüsnü Acar olmak üzere değerli altı kişiden müteşekkil Jürinin değerlendirmesine göre ; Almanya'dan katılan Melanie Vail, Taşköprü Festival güzeli, Slovakya'dan katılan Davna Malarova, Sarımsak güzeli, TRT Ankara Gençlik Merkezi Halk oyunları ekibinden katılan Zeynep Munzur ise Pompeiopolis güzeli seçildi. Venezuela halk oyunları ekibinden yarışmaya katılan iki sempatik güzel ekip arkadaşların Güney Amerika’ya mahsus bilinen samba ritmleriyle

ve sloganlarıyla destek vererek yarışmaya ayrıcaklı renk katarak hiperaktiflik kazandırdılar. Böylece tüm yapılan güzellik yarışmalarını gölgede bırakacak ilgi çektiler.

Güzellik yarışması programı güzellere taç takılması ve hediyeler verilmesinin ardından son buldu.  
Festivalin son günü kaba Yazı Mevkii'nde Geleneksel Rahvan At Yarışları,düzenlendi Bölgeye açık olan ata sporu atcılık yarışmaları son derece heyecanlı dakikalar yaşattı. Erkeklerin boy gösterdiği sporda kadınlara öncülük etme adına Basın arkadaşlarımızdan Kanal D TV muhabiri Ateş Korucuoğlu sunumunu favori gösterilen At üzerinde yaptı.

Hayatında ilk kez ata bindiğini öğrendiğimiz, Son derece cesaret örneği göstererek huysuz gibi görünen at üzerine binmesini takdirle karşılayarak Ateş Korucuoğlu’na hissettiklerini sorduğumda “Dünya yükünü insan, insan yükünüde at çekiyor. At İnsan gibi Sır paylaşmıyor. O nedenle duygusal bağ kurdum atı öptüm ve sakinleşti. Gördüğünüz gibi 100 metrelik mesafeye koşturarak geri döndüm.”Cevabını aldığımızda temsili kupayla kendisi görüntüledik.

Festivalin 4'üncü ve son günü  Funda Arar'ın konseri sonrası Belediye Başkanı Arslan, Arar'ı ''sarımsak kraliçesi'' ilan etti.
Arar'ın eşi Febyo Taşel'i de sahneye davet eden Arslan,Taşel ile birlikte Arar'a sarımsak tacı taktılar.

Festival  havai fişek gösterileri ile sona erdi.  

yilmazparlar@gmail.com
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder