23 Eylül 2012 Pazar

FULYA TERACE SANAT GALERİ KARMA SERHİSİ-YILMAZ PARLAR

Türkiye'nin en büyük online sanat galerilerinden biri olan, www.sanatgezgini.com, Fiziki satış noktalarımdan bir yenisi olan Terrace Fulya'da Alev Tunca, Cem Sağbil, Ayşegül Kırmızı, Bülent Yavuz Yılmaz, Gündüz Karul, İdil Üstünel, Suna Tüfekçibaşı, Saim Dursun, Arzu Ataman, Mehmet Kutlu ve Şerif Günyar gibi sanatcıların seramik, resim, heykel eserlerinden oluşan karma sergiyle sanatseverlere kapılarını açtı.

Kutay Demir sevilen klasik eselerin repertuarı ile verdiği Flüt mini konserle atmosfere ayrı renk kattı.
Farklı karmaları her zaman sanatseverlerle buluşturacaklarını dile getiren galeri ilgililerinden Sezin Tekin’den aldığımız bilgiler  “Türkiye'nin en büyük online sanat galerisi www.sanatgezgini.com olarak, Terracefulya galerimizde her ay değişen karma sergiler ile geniş portföyümüzden yapacağımız özel sergiler, davetler ve sanatçı buluşmaları ile sizlere TerraceFulya & Sanat gezgini işbirliğinin keyifli imkanlarını sunacağız. Galerimizde, yaşadığınız mekanlar için seçim yapabileceğiniz orijinal eserlerin yanısıra, aksesuar ve hediye seçimleriniz için de pek çok alternatif bulabiliceksiniz.”

Galeride son zamanların parlayan yıldızı sinema ve televizyon dizi film oyuncusu Derya şen’e  rastlıyoruz. Derya Şen’in resim ve heykel sanatına olan hayranlığını zaman ve fırsat nisbeti dahilinde yaptığını öğreniyoruz.

Sanat tarihi kısa değerlendirilmesiyle sinema sanatcısının Plastik sanatla heykelcilikle  derinden ilgilendiğini engin bilgilere ve kültüre sahip olduğunu gözlemliyoruz. 

Derya şen ile yaptığımız sohbeti Derya Şen sanatsal hareketlerden sanat akımlarından başlatıyor. 
Tarihsel süreç içinde ele aldığı sanatsal Performans ve çalısmalarından sanat tarihinde kavramsal boyutlardan verdiği örneklemelerle resim sanatında fütürizme etkilerini, politik felsefenin sezgisel algı kavramı sanata temel bakış niteliğine büründürmesini özetledikten sonra farklı teknikleri açıklayarak beğenisini dile getirerek eserler önünde duruş sergiliyor. Bizde kendisini görüntülüyoruz.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder