7 Temmuz 2012 Cumartesi

Çırağan Palace Kempinski Heykel GalerisindeHans Scheib - Markus Schaller - Yunus Tonkuş, -Yılmaz Parlar



ALMAN EKOLÜ DEV SANATCILARI
KEMPİNSKİ SANAT GALERİDE

Hans Scheib - Markus Schaller - Yunus Tonkuş, Arte İstanbul’da yaptıkları İstanbul heykelleri Çırağan Palace Kempinski Heykel Galerisinde

Çırağan Palace Kempinski Heykel Galerisi 15 Ağustos 2012’ye kadar Hans Scheib - Markus Schaller - Yunus Tonkuş heykeltıraşların oluşturduğu sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sanatseverlere 2010 Haziran ayında kapılarını açan galeride sergilenen eserler sarayın birer sanatsal aksesuarı gibi uyumlu dizelenmiş.

Çırağan Saray Kempinski Hotel Müdürü Andrea Müegge ve Çırağan Sarayı Kültür Ataşesi Ayşe Sipahioğlu birer konuşma yaparak her zaman Sanata ve toplumsal değerlere katkıda bulunmak için destek verebileceklerini ve kültürel faaliyetlerine devam edeceklerini dile getirdiler. Sanatcılara Saray bahçesindeki çiçekler gibi güzel bir buket takdim ettiler. 

Dışa vurumcu ahşap yontu geleneğinin en önemli Alman heykeltraşlar isimlerinden Hans Scheib ahşabı yontarak bir kısmınıda bronz olarak karga figürlü eserler
yapmış.

Hans Scheib gibi Alman heykeltraş sanatcı Markus Schaller, ağır metal nesneler uzerinde samimi düşüncelerini şiir gibi duygularını kabartma figürlerle mükemmel kombinasyon oluşturmuş 

Markus Schaller. “yaşam bir döngüdür.” Felsefesi gibi yaşam ve ölümü simgelercesine dövülmüş çelik çemberlerin içerisinde şimdiye kadar bilinmeyen hareketlilik ve çevresel açıklıkla zenginleşen insan figürlü eserleri diğer iki sanatcıyla
farklı tarzda olsalarda uyum içerisindeler.

Almanya‘da sanat yaşamını sürdürmüş ve Arte sanatda öğrencilerine sanat eğitimleride veren Yunus Tonkuş yaptığı eserlere üç boyut verircesine derinline genişline sanat bütünlüğü sağlamış.      

Grubu, "Latino y Ladino" ile birlikte Latin Bolero ve Balladlar ve Sefarad ezgilerinden olusan bir repertuar la bu sene de İstanbul Jazz Festivali'nde yer alacak olan  tecrübeli yorumcu romantik sesli, Arte İstanbul sanat merkezinde verdiği konserlerle sanatseverlerin gözdesi Zeynep Arabacıoğlu, Arte İstanbul sanat merkezindeki sanatcı dostlarını yalnız bırakmıyarak sergi etkinliğin bir parçası oldu.      

Ruhları çelik, minimalist spesial yüklemeli insan figürlerin veya kabartmalı şeklindeki figürlü plakalardan ahşap ve bronzdan yapılmış eserler, 1897’de kurulan 31 ülkede 73 beş yıldızlı otelden oluşan bir portföye sahip Kempinski Çırağan Palace Heykel Galerideki sergi 15 Ağustos 2012’ye kadar üçretsiz gezilebilecek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder