24 Nisan 2018 Salı

Bilişimde nitelikli mezunlar hedefleniyor-Yılmaz Parlar

Bilişimde nitelikli mezunlar hedefleniyor

Okul – Sanayi işbirliği projesi kapsamında, yazılım sektörünün önemli temsilcilerinden AcerPro’nun danışmanlığı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle, Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi AcerPro Insurtech Akademisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 



Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi AcerPro Insurtech Akademisi’nin açılışında İstanbul İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Serkan Gür,” Okul sanayi işbirliği içinde çok fazla etkinliğimiz oldu. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de bugün burada oldu. İstanbul il müdürlüğü olarak; “Güçlü meslek eğitimi güçlü Türkiye” vizyonuyla okul sanayi işbirliğinin arttırılması yönünde adımlar atıyoruz ve Okul sanayi işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Okul-Sanayi işbirliğinin arttırılması yönünde adımlar atıyoruz ve oluşan İstanbul modelini tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz.  Özel sektörün mesleki eğitime transferi üzerinde çalışıyoruz. Bu çalışmanın alanda istihdam hareketliliğine önemli katkıları olacaktır. Şirket yetkililerin sorumluluğunda sürecin devam ettirilmesi,  yatırımın arttırılması gerekir.” dedi.


AcerPro Insurtech Akademisi ile Bilişim Teknolojileri alanında eğitim alan öğrencilerin mesleki gelişimlerini tümüyle ele alarak nitelikli mezunlar yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Mehmet Rıfat Evyap MTAL Bilişim Teknolojileri Alan Şefi İsmail Hamulu, “AcerPro Insurtech Akademisi,  eğitim-öğretim faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelik ve mevzuatlarına bağlı kalarak düzenlenmesi esasına dayanıyor. Bu kapsamda Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10,11 ve 12.sınıfta Bilişim Teknolojileri mesleğine yönelik eğitim alan öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak iş hayatlarında deneyim kazanmaları sağlanacak” dedi.
Meslek lisesi öğrencilerinin sektörün beklentileri ve gereksinimleri doğrultusunda bir eğitim alması, mezun olan öğrencilerin desteklenmesi ve start-up faaliyetlerinde bulunmaları sonuç olarak da ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlamaları bu projeyi sıradan bir iş birliğinin ötesine taşımaktadır. Kısacası verilen eğitimle; öğrenci çalışma hayatı ile buluşurken, sektör içinde rahatlıkla yer alabilecek birikime ve vizyona sahip olacaktır. 
 “Öğrenciler profesyonelleşecek”

Öğrencilerin aldıkları eğitimlerin uluslararası geçerliliği olan Microsoft sertifikalarıyla belgelendirileceğini belirten Acerpro Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Acer, “AcerPro Insurtech Akademisi ile öğrenciler, iş hayatına atılmadan daha öğrenciyken, hayatlarında profesyonel yazılım projelerinde görev alarak deneyim kazanacak ve profesyonel yazılım projelerinde görev alacaklar. Bu şekilde öğrenciler deneyim kazanmanın yanı sıra bu projelerden gelir de elde edecek” dedi.
Staj işletmeleri Acerpro ile belirlenecek

Son sınıfa gelen öğrencilerin staj işletmelerinin Acerpro iş birliği ile belirleneceğini de aktaran Acer, “Kariyer planlamalarının yanında, başarılı öğrencilerin üniversite eğitimleri desteklenecek bunun yanı sıra, Mehmet Rıfat Evyap MTAL Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenleri için de hizmet içi eğitimler de planlanarak uygulama alanlarında destek verilecek” diye konuştu.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder