26 Mayıs 2017 Cuma

SKAL International İstanbul Kulübü’nün Mayıs Ayı toplantısı-Yılmaz Parlar

Turizmde Dijital Pazarlamanın Önemi
Başkanlığını Bahar Birinci’nin yaptığı SKAL International İstanbul Kulübü’nün Mayıs Ayı toplantısında gerek Başkan ve gerekse Genç SKAL üniversite öğrencileriyle   yaptığımız özel söyleşide; Dijitalleşme sürecinde sürecin evrimden ziyade artık evrildiğini, turizmin başta mobil teknolojiler olmak üzere pazarlamanın dijitalleşmesi, verinin yönetimi, büyük verinin gücü, müşteri ilişkileri yönetimi, nesnelerin interneti, sosyal medya, yapay zeka uygulamalardan geçtiğini, Mobilite bir yaşam biçimi, mobil olmak, mobilde iş yapmak, mobil cihazları kullanarak mobil teknolojilerle çözümler geliştirmek ve hizmet sunmak ihtiyaç haline dönüştüğünü konuştuk.
SKAL International İstanbul Kulübü 23 Mayıs 2017 Salı günü Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’da Geleneksel toplantısını gerçekleştirdi.

İstanbul İsveç Başkonsolosu Therese Hyden’ın konuk olduğu, Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn Genel Müdür Ahmet Arslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, SKAL International Geçmiş Dönem Dünya Başkanı Salih Çene, Türkiye SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik Alsaç, İstanbul SKAL yönetim kurulu üyeleri Ata Eremsoy, Ayşe Önen, Elif Balcı Füsunoğlu, Selma Tatar ve kulüp üyeleri katıldı.

Bahar Birinci yaptığı konuşmasında  “28 Nisan Dünya Skal günündeki yemeğe katılan dostlarımız ile birlikte topladığımız bağışı burs fonuna ayrılması için ‘Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu’na (USDF) gönderdik. Buna ilave olarak 3 ayrı üyemiz de USDF Bodrum toplantısında toplam 6 öğrenci için burs bağışında bulundu. İstanbul Kulübü olarak bu sene Ömür Çağlar Burs Fonuna (OCBF) katkıda bulunarak ihtiyaç sahibi turizm talebelerinin eğitimlerine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.”dedi

Başkan Bahar Birinci 14 Şubat Sevgililer Günü Toplantısına konuk olan, 20 Mayıs’ta yapılan Büyük Çin Seddi Maratonu’na katılan ilk Türk kadın, Mustafa Kemal Atatürk’ün amcası Kırmızı Hafız Mehmet Emin Efendi’nin torunu Selin Söğütlügil hakkında “Kanserli çocuklar için Çin Seddi  koşusuna katılan ilk Türk kadını olarak, 700 metre rakımda 5 bin 164 merdivenlik maraton parkurunun 5’er km’lik duraksız tırmanılan iki zorlu parkurda koştu.Bu etkinlik için yapılan bağışların hepsi Ümraniye Devlet Eğitim Araştırma Hastanesi, Çocuk Onkoloji Yataklı Servisi ve İlik Nakli Bölümü’nün teknik donanımı için kullanılacak.” Açıklamalarında bulundu.
Selin Söğütlügil SKAL 14 Şubat Sevgililer Günü Toplantısında  “Çin Seddi’nde kanserli çocuklar için maratona katılma fikrinin Türkiye’de kanserle savaşan çocuklar için neler yapılabileceği düşüncesinden doğduğunu belirtmişti.  

SKAL İstanbul Kulübü yeni üyesi Vatel International Business School -Turizm otelcilik okulu Genel Müdürü Ali Doğan Çamak’ın yemin töreni gerçekleşti.

Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn Genel Müdürü Ahmet Arslan’a Boyut Yayınlarının ‘Cihannüma’ armağan edildi. Otel servis hizmetinde bulunanlarla hatıra fotografıyla toplantı son buldu

Genç turizmciler Yeditepe Ve Boğzaziçi üniversite öğrencileriyle ve Başkan Bahar Birinci ile yaptığımız sohbetde; Ağlar, bilgi ve ilişkiler yeni ekonomide sağ kalmada çok önemli bir varlık haline geldiğini, ağ kurmanın rekabet avantajı açısından önemli bir yeni kaynak ve önemli bir bölgesel ve gerçek anlamda küresel yönetim gereksinimi olduğunu gösterdiğini söylediler.

Gerçekdende bizimde fikrimizce, Bölgesel politikalar, mülakatlar arası ittifakları ve bölgesel ekonomik toplulukların gelişimini teşvik ettiğinden, bölgesel küçük ve orta ölçekli turizm işletmeleri arasındaki bağlantı, ağ kurma, öğrenme ve güven kültürünün geliştirilmesi, muhtemel kayıplara olası bir çözüm sunabilir kanısındayız.

yilmazparlar@yahoo.com


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder