23 Aralık 2014 Salı

SKAL YILBAŞI PARTİSİ

BAY TURİZM “TEHLİKELİ DÖNEMEÇ”
SKAL İstanbul Yılbaşı partisiyle tüm yılın yorgunluğunu atarken bir taraftan başarılı çalışmalarının haklı gururu ile kutlamalarını gerçekleştirdiler ve doyasıya eğlendiler.
SKAL International Dünya Başkanı Salih Çene’ninde hazır bulunduğu parti, vazgeçilmez konu turizm odaklı sohbetleri ile geçti.
SKAL Istanbul Kulübü 22 Aralık 2014 Pazartesi akşamı The Plaza Hotel Boshorus’da Cento per Cento’da Erol Kaynar ev sahipliğinde parti düzenlediler.
SKAL Istanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar 2015 yeni yıl Turizmde umutları olduğunu söyleyerek ve 2014 yılı SKAL çalışmalarında ve başarılarında emekleri geçen yönetim kurulu başta olmak üzere tüm üyelere teşekkür ederek, SKAL International Dünya Başkanı Salih Çene- USDF Başkanı Deniz Anapa-Skal İstanbul Yönetim Kurulunu geleneksel SKAL tostu gerçekleştirmek için sahneye davet etti. Hep birlikte yeni yıl turizmine yapılan tost ardından, Skal İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Feza Solaklar bir kere daha geleneksel Tostu yaptırması için, Bay Turizm olarak tanıdığımız Tv 8 ve Cem Tv lerin eski Genel yayın Müdürü SKAL üyesi Süha Uyar’ı davet etti. Süha Uyar 2014 ve 2015 yılı turizmini bir cümle özet değerlendiren sözlerle SKAL tostu tekrarladı.
Tüm SKAL Yönetim kurulu; Skal İstanbul As Başkan Fatma Bahar Birinci, SKAL yönetim kurul üyesi Iberia Havayolları'nın Türkiye Genel Müdürlüğü yapan Ayşe Önen, Yusuf Can Arınel, Ata Eremsoy, Elif Balcı Fisunoğlu, Selma Tatar, SKAL üyeleri, TUROB Başkanı Timur Bayındır, Kemal Özyiğit, Leyla Üstel Çağatay gibi pek çok Turizmin önde gelen isimleri partiye katıldılar.
Bay Turizm Süha Uyar bizi 2015 yılı için uyardı. Tüm gece sohbet ettiğimiz Suha Uyar 2015 yılını Tehlikeli Dönemeç olarak değerlendiriyor. 2015 yılını sorduğumda alıcıya aldığım tüm konuşması kesintisiz devam ettirdi.
“Demokrasi, insan hakları, özgürlük, hak hukuk anlamında Türkiye’ye hiçbir zaman dörtdörtlük yararı olmamış seçimlerden yeni bir başka seçim, 14 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak. 25. Hükümetin iş başına getirilmesine ki dikkatinizden kaçmamıştır getirmemize demiyorum, şunun şurasında yaklaşık altı ay kaldı. Ortam, tehlikeli bir dönemece doğru yer kürenin dönme hızına ayak uydurmuş gidiyor.
Siyasi Partiler bölünüyor, Türkiye bölünüyor, bölündükçe küçülüyor, küçüldükçe yok olmaya doğru gidiyor. Türkiye’nin geleceği için vatan, millet, bayrak üzerine yemin ederek iş başına gelen tüm resmi teşkilatlar bugün ne yazık ki vatan, millet, bayrak aleyhine çalışıyor.
Tüm ülkeye zarar verdiğini hissettiğimiz bu uğraşları özellikle Turizme zarar vermeye başladı ve görünen köy kılavuz istemez artarak devam edecek. Önümüzdeki kısa dönemde demokrasi, insan hakları, özgürlük, hak hukuk konusunda AB standartları uygulanması için Türk Milletinin lehine kararların alınması yolunda küresel bazı yaptırımların uygulanacağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok.
Televizyonda yaptığım ve ekrana taşıdığım araştırmalarda Turizmde en büyük darbeyi yediğimiz yıl 1999, nedeni ise Ağustos depremi. İkincisi ise 1980 yılı nedeni ise 12 Eylül ihtilali olmuştu.
Biz turizmciler muhtıralar, notalar, ihtilaller, savaşlar yaşadık. Bir başka deyişle tüm mikroplara karşı karma aşılıyız veya öyle olduğumuzu zannediyoruz.
2015 Seçimlerinin bugüne kadar yapılan şaibeli seçimlerden farkı olmayacak. Trafolara kediler yerine ya köpekler ya da üçüncü havaalanı, çevre yolları, boğaz köprüsü nedeniyle evlerinden edilen çakallar, domuzlar, ayılar girecek. Daha doğrusu, sahtekâr iki ayaklılar bu dört ayaklı masumların kimliğini kullanarak girecek oralara. Olan Türkiye’ye olacak.
1999 depreminden çok daha büyük çok daha yıkıcı yeni bir büyük depremin öncü sarsıntılarını hissetmeye başladık. Adalet çatırdıyor, ekonomi çatırdıyor, Anadolu çatırdıyor, Anayasa çatırdıyor, AB çatırdıyor, sözüm ona dost komşularla olan sınırlarımız çatırdıyor, İmralı çatırdıyor. Turizmciler her türlü olumsuzluğa aşılı olsalar da tüm bu öncü sarsıntılar sonrası gelecek ana depreme hazır olmaları, 2015 yılında ayakta kalmaları oldukça güç olacak..2015 yılı hepimize hayırlı, uğurlu, kutlu, mutlu ve de en önemlisi, akıl getirici olsun.” Şeklinde değerlendirdi.
Dans show ve Yılbaşı pasta kesiminden sonra gece sona erdi.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder