27 Mart 2012 Salı

CNR-İstanbul Jewelery Show-Tekin Seyrekoğlu-Yılmaz Parlar


            MÜCEVHERLERLE DANS


Mücevher Fuarında “Altın Elbise” İle Dans Göz Kamaştırdı
Mücevher fuarı ismine uygun bir show’a imza attı. Yarım asırlık özel tasarım altın mücevher takı üreten Tekin Seyrekoğlu tarafından tasarlanan yerli yabancı izleyicilerin nefesini tutturan güzellikteki  "altın elbise" görkemli  dans gösterisiyle tanıtıldı.
Asya ve Avrupa stratejik köprü lokasyonlu Türkiye 26 seneden beri gittikce katılım oranını yükselten Orta- Yakın Uzak  Doğu, Rusya, Türk  Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika Dünya dev Mücevher altın takı firmaları Istanbul Jewelry Show’ da buluşturdu. Dış ticaretde Ekonomik değerleri yüksek ve 25 Mart 2012 tarihine kadar sürecek olan fuar ilk günde büyük ölçüde ticaret hacmı sağladı
CNR Expo Fuar Merkezi, "İstanbul Jewelery Show"da düzenlenen programda tanıtılan ve Tekin Seyrekoğlu’ndan öğrendiğimiz yaklaşık değeri 600 bin TL olan  altın elbiseyi giyen, Türkiye'yi yurt dışındaki yarışmalarda temsil eden Türkiye şampiyonu dansçılarından olan Seda Arıgül, Erhan Kuş ile son derece keyifli sıcak latin dans gösterisi sunarak elbisenin şık zerafeti kadar dans sanatıda uzun zaman zihinlerde  cıkmayacak yerini aldı. 
2009 Türkiye Miss Globe Güzeli Banu Öztürk’ün sunumunu yaptığı, DJ Asuman Şener’in müzikleri ile renk bulan dans showda giyilen altın elbise 6 kg sarı altın kullanılarak, 3 kişilik yaratıcı ekip  20 gün kadar zamanda hazırlandığını Tekin Seyrekoğlu’ndan öğreniyoruz.
Seyrekoğlu "2011yılndan itibaren dans ilgisi başladı, Aslında güzel bir şey. dans demek spor demek. Seda Arıgül dans hocası olduğu için, böyle bir elbiseyi Seda Arıgül üzerinde taşıyabilir diye düşündük. Kostümü hazırlayan, tiyatro-dans-sinema elbiseleri moda ve tasarımcısı Merih Sualp "Bu daha önce hayal ettiğim bir şeydi. malzemeyi Seyrekoğlu sağladı.,Ben de uygulamasını yaptım" diye konuştu. Mesleki geçmişini Merih Sualp’a sorduğumuzda “Babam mizah yazarı idi, çocukluk yaşlarım tiyatro kulislerinde ve film setlerinde geçti. Belediye konservatuarı ve  Ankara devlet konsevatuarı bale bölümüyle devam eden yıllarımdan sonra müzikal, kabare ve tiyotrolarda aktif olarak çalışmaya başladım. İşin kostüm kısmıylada ilgilendim aileden gelen dikiş bilgisini tasarımla birleştirdim.”dedi.
Altın kadar kıymetli danslarıyla üzerinde taşımaya layık olan Seda Arıgül "Biraz ağır. çok hoş bir duygu. Bütün kadınların hayalidir bu kıyafet. Benim üzerimde de gerçekleşmiş oldu" şeklinde konuştu. 
Tekin Seyrekoğlu2012 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu’nda bulunan altın, elmas ve pırlanta tasarımları, Fuar süresince, Miss Earth’te ilk 10’a giren, 2010 Miss Turkey 3. Güzeli Aylin Şahin tarafından tanıtılacak.  
Show’un sunumunu üstlenen 2009 Türkiye Miss Globe Güzeli ve “Kahraman olmak isterken ayrıldım senden’ kitabın yazarı, Banu Öztürk elbiseyi bir hafta sonra  çekimine başlıyacağı “Gitme” adlı şarkının klibinde giyeceği Tekin Seyrekoğlu’dan sözünü aldı.
Muhteşem show’un Catering hizmetleride kusursuz güleryüzlü turizm anlayışı bilinci içinde yürüten resmi davetlerden- CumhurBaşkanlığına kadar hizmet veren Ekip Danışmanlık tarafından yapıldı.
Tekin Seyrekoğlu’na  Pr ve Danışmanlık hizmetleri veren Şele Organizasyon halkla ilişkiler kadar engin bilgi ve tecrübeleriyle marketing alanda katma değerler sağlıyan ekonomik büyümede emeği olan firma. Fuar sonuna kadar dış ticaretde beklenmedik bir hacım hedeflediklerinide dile getirdiler. 

Tekin Seyrekoğlu  Koleksiyon tanıtımına katılan gelen yabancı alıcılardan Amerika NewYork bölgesi Dev Türk firma  müşterisinden “Türk Takı tasarımcılığı Amerika’da İtalyan firmaların önüne geçtiğini” memnuniyetle öğreniyoruz.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder